Vesić: Čuvaćemo narodne institucije od huligana i fašista SZS 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će gradski odbornici u Beogradu iz vladajuće koalicije od danas biti u Skupštini Beograda i „čuvati narodne institucije od huligana i fašista iz redova opozicionog Saveza za Srbiju“ (SZS).

„Od ovog trenutka čuvaćemo Skupštinu Beograda i skupštine gradskih opština, kako ih ne bi preuzeli huligani i fašisti koji divljaju već nekoliko nedelja“, najavio je Vesić.

U izjavi novinarima u Skupštini Beograda on je optužio predsedavajućeg SzS Boška Obradovića da je hteo da upadne danas u Skupštinu Srbije sa još nekoliko poslanika i da tamo počne štrajk glađu.

„Posle toga imali su plan da upadnu u Skupštinu grada Beograda, kao i u skupštine nekoliko beogradskih opština kako bi tu počeli štrajk glađu i na taj način pozivali svoje pristalice da im se sutra pridruže i da tako okupiraju institucije. To što su oni planirali da urade se zove državni udar“, istakao je Vesić, prenosi N1.

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao da je njegova odluka da stupi u štrajk glađu motivisana time da skrene pažnju javnosti na ono što opozicija radi.

„Ta odluka je i dalje na snazi, samo je odložena. Biću zajedno sa opštinskim i gradskim odbornicima u Skupštini grada Beograda i onog časa ako vidim da oni nastavljaju da ucenjuju državu, da oni prete štrajkom glađom, istog časa ću stupiti u štrajk glađu“, poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima, svi odbornici vladajuće koalicije će stupiti u štrajk glađu ako opozicija nastavi da ucenjuje državu.

„Pozivam ih (opoziciju) da se ne takmiče u tome sa nama. Pobedili smo ih na izborima, ne vidim razlog da ih ne pobedimo i u tome“, rekao je on.

Predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević kazao je da će odbornici biti tu 24 sata i obavljati svoje redovne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari