Vesić najavio povlačenje ukoliko Vujović bude izabrana 1Foto: Stefana Savić

Gotovo je izvesno da će predsednica opštine Savski venac Irena Vujović biti nova gradonačelnica Beograda – tvrdi izvor Danasa blizak vrhu SNS i dodaje da ju je za to mesto kvalifikovalo dobro vođenje opštine kao i odlični izborni rezultat koji je na njoj ostvarila.

Prema rečima našeg izvora, Vujović uživa veliko poverenje vrha stranke, jer se pre svega pokazala kao vrlo operativna i sposobna na funkcijama koje je dosad obavljala, ali i zbog toga što je u SNS-u od samog osnivanja. Takođe, izvor Danasa podseća da je Vujović u jednom periodu bila pomoćnica gradonačelnika Siniše Malog, tako da „zna posao i razume se u sistem“.

Suprotno tome, drugi sagovornik Danasa takođe upućen u dešavanja u vrhu vladajuće stranke kaže da SNS još uvek nema rešenje za mesto gradonačelnika, te da su kod naprednjaka u toku klanovski sukobi. On objašnjava da je problem što, s jedne strane, Vujović ima podršku stranke ali, što je mnogo važnije, i predsednikovog brata Andreja, dok je Vesić čovek koji bi po mišljenju mnogih najbolje vodio prestonicu.

– Vesić je zapretio da će se povući iz stranke ukoliko Vujović bude nova gradonačelnica, tako da sada u SNS-u pokušavaju da mu smisle neko ministarsko mesto. U Naprednoj stranci su svesni da bi odlaskom Vesića iz gradske uprave izgubili mnogo u operativnom smislu, međutim, Vujović je favoritkinja onih koji se najviše pitaju. Zbog toga, ništa još uvek nije rešeno – tvrdi naš sagovornik.

Konstitutivna sednica beogradskog parlamenta biće održana sutra, devetog maja, a rok za izbor novog gradonačelnika je trideset dana i ističe osmog juna. Za sada je jedino izvesno da će gradsku vlast činiti isti politički partneri kao i u prethodne četiri godine – naprednjaci i socijalisti.

Vučić: Irena Vujović je sposobna žena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se za desetak dana znati ko će biti gradonačelnik Beograda, ali da je najvažnije da na to mesto bude izabran neko ko je sposoban, nevezano za to da li je žena ili muškarac. „Mislim da Siniša Mali neće biti gradonačelnik, baš kao što sam i rekao ranije“, naveo je Vučić i dodao da će o tome odlučiti nadležni stranački organi. Na pominjanje Irene Vujović Vučić je ocenio da je ona „sposobna žena“.

Mali: Čekam šta će reći Vučić i SNS

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali upitan šta će raditi ukoliko ne ostane prvi čovek prestonice, kazao je da će „videti šta će reći Vučić i stranka“. Na pitanje da li će se kabinetu premijerke priključiti u svojstvu savetnika, Mali je rekao da Anu Brnabić poznaje dugo te da je prvenstveno savetuje kao prijatelj, kao i da nikada nije trčao za funkcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari