Vlada ograničila dolazak u Srbiju stranim državljanima iz ugroženih područja 1Foto: BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Vlada Srbije usvojila je na jutrošnjoj sednici odluku da se korona virus proglasi za zaraznu bolest i da se ograniči dolazak u Srbiju stranim državljanima iz ugroženih područja, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da se to odnosi putnike iz ugroženih područja Italije, delova Švajcarske, delova Kine, Irana i Južne Koreje.

„Za sve ostalo mi ćemo se konsultovati iz sata u sat sa stručnim službama i obaveštavati građane“, rekla je premijerka nakon polaganja kamena temeljca za nove stanove za pripadnike snaga bezbednosti u Zemunu.

Ona je rekla da se sve odluke donose u skladu sa preporukama struke i da se slušaju mišljenja lekara i epidemiologa.

Vlada ograničila dolazak u Srbiju stranim državljanima iz ugroženih područja 2

Ana Brnabić nije želela da komentariše izjave pojedinih epidemiologa da je korona virus smešan, da ne pogađa žene i da srpski gen sprečava dobijanje tog virusa, već je rekla da ti lekari treba sami da odgovaraju za svoje izjave a da ona može da komentariše samo ono što radi Vlada Srbije.

Zbog odluke Vlade Er Srbija reorganizuje letove

„U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Er Srbija će sprovesti odluku Vlade kojom se zabranjuje odnosno ograničava dolazak u Republiku Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz država odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19 (sa područja: Italije, Narodne Republike Kine, Južne Koreje, Švajcarske i Irana)“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su objasnili da je, imajući u vidu dalji razvoj situacije u vezi sa pojavom korona virusa, Er Srbija odlučila da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj i uskladi ga sa novim okolnostima. U tom smislu, kompanija je postavila posebnu veb-stranicu putem koje putnici mogu da se upoznaju sa trenutnim statusom njihovih letova.

Vučić i Brnabić sutra na sastanku povodom korona virusa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastaće se u sredu u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari