Vlada Srbije usvojila deklaraciju podrške Aleksandru Vučiću 1Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije usvojila deklaraciju podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom razgovora sa predstavnikom Prištine u Vašingtonu.

„Vlada Srbije usvojila je deklaraciju kojom se pruža najsnažnija podrška predsedniku Srbije u veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje vodi u Vašingtonu u najboljem interesu svih gradjana“, kazala je Brnabić, a prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Brnabić je rekla da je „od presudnog značaja u ovom trenutku da budemo jedinstveni, jer samo jedinstveno možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese“.

Dodala je da je izuzetno važno da u razgovorima dođe do napretka u normalizaciji ekonomskih odnosa sa Prištinom, jer to direktno utiče na kvalitet života svih građana.

„Političko iskustvo i podrška naroda koju predsednik Vučić ima jasno pokazuju da je on osoba koja je najbolje u stanju da štiti i da se bori za interes Srbije na svakoj adresi u svetu“, istakla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje teške razgovore Beograda i Prištine u Vašingtonu, ali da ne očekuje ultimatume, jer Srbija danas nije u takvoj poziciji da joj bilo ko daje ultimatume.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće u Beloj kući tokom naredna dva dana, a najavljeni su razgovori o ekonomskim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari