VOA: Šta radi Grenel na Balkanu i u čijem interesu? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bivši izaslanik nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Srbije i Kosova, Ričard Grenel, nedavno je boravio u Srbiji i Albaniji, sastajao se političarima, išao u noćni provod, tražio poslovne prilike, a pošto više nije u administraciji SAD, nije jasno za koga ili i čijem interesu Grenel sada radi, javlja Glas Amerike.

Biivši američki izaslanik za Kosovo na Instagramu je objavio snimak iz provoda u beogradskom noćnom klubu sa srpskim ministrom finansija Sinišom Malim.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели richardgrenell (@richardgrenell)

Na Instagramu je objavio i fotografije sa albanskim predsednikom Iljirom Metom i premijerom Edijem Ramom, a potom i fotografije sa albanske obale, a sa malo detalja šta je radio u Albaniji.

Glas Amerike je pokušao da stupi u kontakt sa njim preko bivših saradnika u administraciji koji su rekli da nemaju podatke o tome gde sada radi, niti njegov kontakt.

Sa Instituta za politiku i strateške studije Univerziteta Karnegi Melon stigao je odgovor da Grenel više ne radi tamo, iako se to navodi na sajtu njegove organizacije Fix California – koju je osnovao kada se spekulisalo da će se kandidovati za guvernera Kalifornije.

Tokom posete Balkanu, Grenel je u intervjuu za albanske „Vesti 24“, kako je preneo Kosovo Online“, rekao da se bavi promovisanjem stranih ulaganja i ekonomske saradnje u regionu, ali nije rekao za koga to radi, osim da je u privatnom sektoru.

Iako je trenutni angažman Ričarda Grenela misterija, ono što je jasno, saglasni su sagovornici Glasa Amerike, da njegov uticaj u trenutnoj demokratskoj administraciji u Vašingtonu, nije značajan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari