Vojislav Šešelj ponovo izabran za predsednika Srpske radikalne stranke 1FoNet/Božidar Petrović

Dosadašnji predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovo je izabran na tu funkciju glasovima učesnika desetog Otadžbinskog kongresa SRS, koji se održava u Hrtkovcima.

Šešelj, koji je bio i jedini kandidat za predsednika SRS, dobio je 450 od 455 glasova.

Predvidjeno je da otadžbinski kongres ima 15 tačaka, a u toku je izbor 121 člana Otadžbinske uprave, koja je najviši organ stranke.

Šešelj je kazao da je SRS bila u „lošem stanju“, naročito u Crnoj Gori, zbog „režima Mila Djukanovića“.

Naveo je da su neki problemi prevazidjeni i da sada nije nezadovoljan.

„U nastavku političke borbe borićemo se protiv naprednjaka i kritikovati ih gde možemo i podržavati tamo gde ne greše, ali ne možemo biti sa strankama koje bi da Srbiju prodaju EU“, kazao je lider radikala.

Naglasio je da SRS ne može da saradjuje sa prozapadnim strankama, „jer smo za saradnju sa Rusijom i Kinom, našim tradivinalnim prijateljima“, dodajući da se „ni naprednjački režim nije izjasnio po pitanju saradnje sa tim zemljama, a ni po pitanju Krima koji je deo Rusije“.

On je govorio i o stanju u kulturi, ali i pravosudju. Istakao je da će SRS podržati strože kazne onima koji siluju i ubijaju decu.

„Mislimo da bi zatvorske kazne trebalo da dobiju i oni koji tvrde da je u Srebrnici počinjen genocid“, naglasio je on i kazao da su radikali prvi rekli da je u Srebrenici bilo zločina, ali da to nije bio genocid.

Šešelj je rekao i da se SRS trudi da dopre do medija, ali da se u nastupima pojavljuje za sada samo on lično kao lider stranke.

Kongres SRS-a, koji je otvoren za javnost, održava se u Šešeljevoj kući u Hrtkovcima.

Skup protiče bez incidenata i bez vidnog prisustva policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari