Vojni sindikat Srbije podneo krivičnu prijavu protiv Vulina 1Foto: Vojni Sindikat Srbije /Facebook

Vojni sindikat Srbije podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina, zbog ugrožavanja teritorijalne celine i izdaje zemlje, saopštio je danas ovaj sindikat uz zahtev da Vulin hitno bude smenjen i uhapšen.

„U svom defetističkom, izdajničkom i sumanutom intervjuu Večernjim novostima“ osim što širi strah, prekraja vekovne granice srpske države kao da mu je to nasleđe tetke iz Kanade, Vulin je počinio i krivično delo Ugrožavanje teritorijalne celine gde se u članu 367 decidirano kaže – ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi deo teritorije ili da deo te teritorije pripoji drugoj državi kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina“, navedeno je u saopštenju.

Odgovornost je pritom veća što Vulin jeste ministar odbrane i njegov intervju u kome se kao de fakto priznaje postojanje Velike Albanije na vekovnom srpskom tlu Kosovu i Metohiji jeste i više nego crveni alarm da reaguje Republički javni tužilac, VBA da uhapsi ministra odbrane, a da se Vlada i Predsednik odreknu ovakvog saradnika. Zadatak je VBA da se ispitaju kontakti Vulina sa stranim obaveštajnim službama, njegovih najbližih saradnika, poslovni aranžmani sa albanskim teroristima koji su sada na čelu nepriznatih i za državu Srbiju ?nepostojećih“ institucija tzv. ?države Kosovo iz vremena kada je Aleksandar Vulin bio direktor kancelarije za KiM, ocenjuje Vojni sindikat Srbije.

Ujedno iz tog perioda neophodno je da VBA ispita Vulinove kontakte za narkodilerima od kojih su neki bili njegovi najbliži saradnici. Tek kada se utvrdi da li je ministar odbrane ucenjen da pozivanjem na secesiju dela teritorije Srbije, svesno čini krivično delo i postane glavni lobista stvaranja Velike Albanije, utvrdiće se pravi stepen odgovornosti za ovaj presedan u istoriji srpske vojske i srpske političke scene, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari