Vojvođanska partija: Bojkot izbora bi produbio Vučićevu svevlast 1Foto: Logo

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić je danas ocenio da bi bojkot izbora jednog dela opozicije „sasvim sigurno produbio narastajuću diktaturu jednog čoveka“.

To bi, na duži vremenski period, smatra Odžić, omogućilo „aktuelnom režimu da neometano ne samo vrši vlast, nego i da s lakoćom donese dugo najavljivani novi Ustav Srbije, pa time i čitavu državu pravno-formalno prisvoji kao svoje vlasništvo“.

„Ako je neko mišljenja da će aktuelni režim, uz sve opravdane kritike izbornih uslova, slobode medija i samog izbornog procesa, dozvoliti da bojkot na bilo koji način uspe, onda ne samo da je politički nezreo, nego svojom nepromišljenošću nanosi štetu čitavom društvu“, kazao je Odžić u pisanoj izjavi.

On je upitao kako deo opozicije misli da ne učestvuje na izborima, a da bude prisutan na biračkim mestima i evidentira nepravilnosti, da ima uvid u rezultate glasanja i da pred domaćom i međunarodnom javnošću ospori rezultat izbora.

„Bojkot izbora je legitimna politička odluka koja može da donese određene rezultate, ali samo u situaciji političko-ideološkog jedinstva opozicije, i ključnog, unapred pripremljenog odgovora na pitanje: Šta nakon izbora?“, smatra Odžić.

On je kazao da deo opozicije koji poziva na bojkot, ne shvata da „udaljavanjem opozicionih birača od biračkih mesta, legalizuje i legitimizuje aktuelni režim“, te „ne treba da nas čudi Vučićeva svevlast“.

Odžić je dodao da „oni u Vojvodini nisu u situaciji da bojkotuju bilo šta, a pogotovo vojvođanske izbore“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari