Vučević najavio pomeranje mitinga u Novom Sadu 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom tviter nalogu fotografiju, na kojoj je kao datum skupa podrške kampanji „Budućnost Srbije“ u Novom Sadu naveden 11. april.

On je na svom tviter nalogu napisao „Novi Sad je omladinska prestonica Evrope i evropska prestonica kulture, a ne mesto sukoba“

Mogućnost pomeranja mitinga za 11. april, Vučević je ponovio ranije danas, uz konstataciju da će se tom prilikom „videti ko koliku podršku ima“, što će, kako je naveo, biti potvrđeno i na izborima u narednih godinu dana.

Vučević je izjavio da još uvek nije dobio odgovor od predsednika Aleksandra Vučića na apel da se skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ pomeri sa 12. na 11. april. Vučević je ovo zatražio jer je u isto vreme zakazano uobičajeno okupljanje  građana na protestu „1 od 5 miliona“, takođe u centru grada.

Vučević, kloji je i potpredsednik SNS, je izjavio da ne želi ružne scene na ulicama Novog Sada, da su sulude priče o kontramitingu i da neće da dozvoli, kako je naveo, da „Đilas, Jeremić i Obradović prave haos i vide razbijene izloge i krvave glave u Novom Sadu“.

Na primedbu organizatora protesta „1 od 5 miliona“ da je saopštenjem u kome je naveo da su protesti zakazani tek posle najave mitinga „Budućnost Srbije“ obmanuo javnost, jer se protesti na istom mestu i u isto vreme održavaju već četiri meseca, Vučević je kazao da „niko nema kupljen termin“.

„Ne mislim da je svaki petak njihov i da je to kupljen termin za njih. Razumeo sam da su oni obmanuli javnost i da su najavili veliki skup 13. aprila u Beogradu i da se neće okupljati u drugim gradovima. Odjednom su se setili da će imati skup u Novom Sadu dan ranije. Ne mislim da iko ima pravo da kapariše bilo koji dan za sebe“, naveo je Vučević.

U Novom Sadu se na Pozorišnom trgu u centru grada već po 12. put  svakog petka održavaju protesti „1od 5miliona“. Istog dana u isto vreme, nekoliko desetina metara dalje, bio je najavljen skup pristalica SNS u okviru Vučićeve kampanje, pa se s razlogom strahovalo da bi moglo doći do sukoba, pa i krvoprolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari