Vučević: Potreban plan otvaranja zemlje po uzoru na Veliku Britaniju i Izrael 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Neophodno je mladima, ali i celokupnom društvu, poslati pozitivnu poruku u vidu plana otvaranja zemlje po uzoru na Veliku Britaniju i Izrael i time ih motivisati za jače uključivanje u borbu za imunizaciju, poručeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa čelnicima EXIT festivala, saopšteno je iz gradske uprave.

Vučević je istakao da je Srbija među vodećim zemljama u vakcinaciji na svetu i da uz pojačanu odgovornost i aktivaciju svih segmenata društva u borbi za javno zdravlje, može dostići dovoljan stepen imunizacije stanovništva i vratiti se normalnom životu pre većine drugih zemalja Evrope i sveta.

Razumemo da je mladima godina pandemije, ali i ne samo njima, snažno uticala na pogoršanje mentalnog zdravlja koje je jako važan segment opšteg zdravlja i neophodno je da kao društvo učinimo sve da uspeh u vakcinaciji prenesemo na što skoriji povratak normalnom životu, rekao je on.

Vučević je ukazao da je to ključno i zbog ekonomije, svih ugostitelja, hotelijera, manifestacija, taksista i drugih uslužnih delatnosti, koji su teško pogođeni epidemiološkim ograničenjima koja su morala biti uvedena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari