Vučević: Sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozbiljan posao 1Miloš Vučević Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je Vlada Srbije dobila ograničeni mandat, nešto kraći mandat, i da će se potom izaći pred građane da oceni vlast da li se dobro „nosila“ sa koronom, da li je imala dobre ekononske odgovore i da li je zaštitila nacionalne interese.

Na prethodnim sednicama u vezi razgovora o potencijalnim koalicionim partnerima imali smo različita tumačenja članova Predsedništva, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo nekih disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari, rekao je Vučević za RTS.

Koalicija je dobila najaširu podršku na Predsedništvu SNS, kada saberete one koji su bili za te opcije, rekao je on i dodao da je postojao konsenzus za ideju ograničenog mandata vlade.

Bilo je šire obrazloženje predsednika zašto je najbolje za Srbiju da bude ovakva koalicija, da možda SNS gubi kao stranka u smislu onog kapaciteta koja bi mogla da ima kao apsolutni pobednik izbora, naglasio je Vučević.

Moramo, međutim, da gledamo širi društveni aspekt – da budemo svesni odgovornosti koju su nam građani dali za kreiranje i za njihovu budućnost. Bolje da bude širi front u borbi za šest ciljeva, koji su zahtevni i proizilaze jedni iz drugih, dodao je on.

Jedino kadrovsko rešenje je da će Ivica Dačić biti predsednik Skupštine Srbije, a Vučević ukazuje da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozbiljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari