Vučić: Do Sretenja najverovatnije novi paket pomoći 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će Vlada Srbije, najverovatnije do Sretenja 14. februara, objaviti novi paket pomoći privredi, koji neće biti izdašan kao prošle godine, dok još nema odluke o eventualnom odlaganju moratorijuma za odložene poreske obaveze iz 2020. godine.

Biće nove podrške sa preduzeća, videćemo da li dva ili tri puta po pola minimalca, rekao je Vučić za TV Hepi i naglasio da će biti produžene i garantne šeme za privredu.

Biće i sektorske podrške za turizam, turističke agencije, autobuske prevoznike, rekao je Vučić i naglasio da je o tome – o podršci od oko milijardu evra, imao duge razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Vučić: Uveren sam da Stefanović nije znao za prisluškivanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je uveren da za njegovo prisluškivanje tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović nije znao.

Vučić je za televiziju Hepi rekao da se vodi istraga o tom prisluškivanju i naveo da slučaj Jovanjica nema veze sa tim, jer su ti razgovori prisluškivani ranije.

Rekao je da su prisluškivani njegovi razgovori sa četiri osobe, ali nije želeo da kaže o kojim je osobama reč „da ih ne bi doveo u nezgodnu situaciju“.

On je naveo da smatra da je bio prisluškivan od pojedinaca iz Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi „imali nešto protiv njega“, ali je dodao da „nemaju ništa“.

Vučić je rekao da ima i informacije o prisluškivanju njegovog oca.

„Ja o prisluškivanju neću više govoriti, neka se nadležni organi time bave“, rekao je Vučić.

Govoreći o slučaju Jovanjica, Vučić je rekao da je ta afera „izmišljena“ i da je spreman da ode i na poligraf, kako bi odgovarao na sva pitanja o tome jer nema šta da krije.

Upitan da li je „Jovanjica“ osveta Stefanovića za „Krušik“, Vučić je naveo da nema potrebe da iko njega da brani od Stefanovića, niti Stefanovića od njega.

Vučić: Do Sretenja najverovatnije novi paket pomoći 2

„Prosečna plata u Srbiji porasla za 180 evra“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u proteklih sedam godina prosečna plata u Srbiji porasla za 180 evra, najavljujući da će u martu ove godine biti 535 evra.

Pre sedam godina plata je bila je 329 evra, a u Crnoj Gori 510 evra. Mi danas imamo prosečnu platu 511 evra, u Crnoj Gori je oko 509 evra, a svi ostali u regionu značajno ispod, rekao je Vučić za TV Hepi.

Nivo investicija za prošlu godinu bio je 2,9 milijardi evra neto, što je neverovatno imajući kakva je godina bila, dodao je Vučić.

„Vakcina od Kovaksa u januaru neće biti ništa“

Nismo dobili, već smo platili Fajzerovu vakcinu i da nismo platili ne bismo je imali, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i upitao kako bi građani Srbije gledali na to da se vakcinišu susedi u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji, a da oni nemaju tu mogućnost.

Kao da sam znao da ćemo duže čekati na Kovaks, iako imam veliko poverenje u komesara Olivera Varheljija, u januaru od toga neće biti ništa, rekao je Vučić i dodao da je Srbija zato na vreme počela da se bavi nabavkom vakcine.

Vučić je za TV Hepi rekao da će stići i biti „nešto manje“ vakcina Sputnjik iz Rusije nego što je planirano, dodajući i da je pisao kineskom predsedniku Si Đinpingu za njihovu vakcinu.

Krenućemo i u razgovore sa Astra Zenekom, najavio je Vučić i ocenio da su sve vakcine dobre, ali da se neki „kao što se razumeju u politiku, sada razumeju i u vakcine“.

Vučić je rekao da se „naslušao svakavih ludosti“, ali još nije čuo takvu da će biti zabranjena putovanja onima koji su eventualno vakcinisani ruskom vakcinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari