Vučić: Država je zabranila sve skupove u Hrtkovcima 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je država Srbija zabranila sve skupove u nedelju u Hrtkovcima i dodao da neće biti nemira i nereda.

„Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima i molim sve u učesnike koji su najavili skup da razumeju odluku države“, rekao  je Vučić u Predsedništvu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. On je zamolio sve koji su najavili skupove da razumeju da država donosi odluku da zabrani skup kada postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja javnog reda i mira.

„Molim LDP, LSV, DS i SRS i sve da razumeju da država donosi odluku kada postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja javnog reda i mira“, kazao je Vučić i dodao da je država zabranila sve skupove u Hrtkovcima u nedelju i da njih neće biti. Vučić je rekao da „Srbija neće u prošlost sukoba, već u budućnost i da neće dozvoliti ni uznemiravanje svog stanovništva u bilo kojem mestu u zemlji“.

„Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost. Nadležni organi će svoj posao da odrade i tačka“, dodao je Vučić novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari