Vučić: Evropski put je neupitan 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zemlja nalazi na evropskom putu i da se ta politika neće promeniti zbog izjave „jednog, dva ili pet“ političara i ministara i njihovih želja, jer tu politiku određuju institucije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara tokom zvanične posete Azerbejdžanu o izjavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da Srbija treba da razmisli o evropskom putu, rekao da „ne zna o čemu se radi“, i zamolio sve članove Vlade da vode računa o svojim izjavama.

On je poručio da će oni koji misle da je moguće da Srbija vodi politiku van evropskog puta „morati mnogo toga da mu objasne“, kao i to na koji način misle da sledeće godine imamo 3,5-4 milijarde evra stranih direktnih investicija.

A moraju da mi objasne i mnoge druge stvari, napomenuo je Vučić.

Želim onima koji potcenjuju ulogu EU za nas da kažem: Malo stanite, mi smo na evropskom putu i potpuno sam siguran da se nalazimo na dobrom putu, rekao je on.

Za izjavu šefa Delegacije Evropske unije Sema Fabricija u intervjuu Blicu, gde je rekao da je rešenje pitanja Kosova uslov Srbiji za prijem u članstvo, Vučić je konstatovao da je ona „bila precizna i tačna“.

Da li se nama sviđa ili ne – pa to smo znali. A šta nije tačno rekao? Da su Kosovo i odnosi Beograd i Priština ključni i prepreka na evropskom putu – pa tačno je. Nismo rešili kosovskometohijski čvor, istakao je Vučić.

On je rekao da brine zbog svih poteza koje čine vlasi u Prištini i poručio „njihovim nalogodavcima“ da utiču na svoje štićenike da se ponašaju odgovornije.

Vučić je azerbejdžanskim investitorima poručio da ulažu u Srbiju, jer će dobiti najpovoljnije uslove i podsticaje države i pomoć značajniju nego u bilo kojoj drugoj zemlji- neplaćanje poreza i direktnu državnu pomoć za određeni broj zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari