Vučić negirao da je njegov sin vlasnik FK Rad i da preuzima navijače Partizana 1Foto: Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da je njegov sin Danilo vlasnik Fudbalskog kluba Rad kao i da hoće da preuzme kontrolu nad navijačima beogradskog Partizana.

„On (Danilo) neće da se meša u to. On ne navija za Partizan niti ga interesuje Partizan. I nije vlasnik Rada, ne znam ni da li Rad ima vlasnika, nekada su to bila udruženja građana“, rekao je Vučić u izjavi iz Praga, gde završava dvodnevnu posetu Češkoj.

Vučić je ocenio da takve optužbe od opozicije stižu jer njeni predstavnici više ne znaju šta će.

„Nervoza je velika. Da ponude plan, neku ideju ili kako država da ima privredni rast – ne mogu. A neće se dogoditi da vratimo Srbiju u vreme u kojem se gase fabrike i povećava nezaposlenost i vrednost evra, i u kojem se za deset godina izgradi 12 kilometra autoputa“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o sudbini ministra odbrane i funkcionera Srpske napredne stranke Nebojše Stefanovića, Vučić je rekao da to nije stvar njegovih simpatija za bilo koga i ponovio da bi, ukoliko ga je neko prisluškivao, to bio zločin za koji se ide u zatvor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da on nije „izdajnik“ kako ga prozivanju opozicioni političari kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, i da je za to da „Srbija bude deo EU, ali da ne misli da politika Srbije mora da bude priznanje Kosova“.

Ministar odbrane i predsednik Gradskog odbora Srpske napredna stranke (SNS) u Beogradu Nebojša Stefanović je izjavio da je u svojoj karijeri radio u skladu sa zakonom i da nikada nije učestvovao „u bilo kakvim aktivnostima koje bi ugrozile niti predsednika Aleksandra Vučića niti članove njegove porodice“.

Medijska i politička kampanja protiv ministra odbrane Nebojše Stefanovića započela je glasanjem o nepoverenju lokalnih odbora Srpske napredne stranke (SNS) širom Srbije koji su, u klasičnom maniru autoritarnih režima, zaključili da bi Stefanović trebalo da bude smenjen sa svih funkcija u partiji, kao i kompletno rukovodstvo beogradskog odbora SNS, na čijem je čelu.

Urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm izjavio je danas da će posle smene Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, Aleksandru Vučiću biti lakše da ga procesuira zbog eventualnih krivičnih dela.

Dobri razgovori sa češkim premijerom i privrednicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predsednikom vlade Češke Andrejem Babišem i češkim privrednicima danas u Pragu imao dobre razgovore o raznim temama od vakcinacije do podrške evropskom putu Srbije i eventulanih olakšica za češke investitore.

„Teme razgovora bile su od vakcinacije, podrške Srbiji na evropskom putu do toga šta mi možemo da učinimo za češke investitore“, rekao je Vučić srpskim medijima posle razogovora.

Vučić koji danas završava dvodnevnu posetu Češkoj rekao je da će Srbija nastaviti da radi na jačanju vladavine prava, na programima subvencija i programima za privlačenje stranih investicija, i ukazao da je Srbija prošle godine uspela da privuče više od 60 odsto ukupnih direktnih investicija za ceo region.

Dodao je da je češka strana predstavila projekte i da su češke kompanije koje se bave banjama zainteresovane za nekoliko banja u Srbiji o čemu će razgovori biti nastavljeni.

Po dolasku na razgovor sa Babišem Vučić se upisao u Knjigu počasnih gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari