Vučić: Nisam stao na stranu Trampa, već državljanina Srbije 1Foto: Beta/AP/Evan Vucci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da se svojim komentarom o otkazu fudbalera Srbije Aleksandra Kataija u Los Anđelesu nije stavio na stranu predsednika SAD Donalda Trampa, nego na stranu državljanina Srbije.

– Ne mislim da je vrhunac demokratije da otpustite fudbalera, ne zato što loše šutira levom i desnom nogom, već zato šta njegova žena piše negde. Ako je ona počinila krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje treba je krivično goniti, a ne otpuštati njenog muža – rekao je on.

Vučić je dodao da se „izvinjava što je stao na stranu državljanina Srbije“.

– Što se tiče Trampa i Džoa Bajdena, Bajdena bolje poznajem i bio mi je gost u Beogradu. Šta bi bilo bolje za Srbiju, mogu da pričam, a ako ste vi zaključili da je Tramp, neću da negiram. Učestvovao sam i na skupu jednog drugog predsedničkog kandidata – podsetio je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da čuva ugled Srbije i ne meša se u tuđe unutrašnje odnose i poslove.

– Želim Americi da izađe iz problema, uveren sam da će naši američki partneri naći put, jer njihov izlazak iz krize, znači i brži izlazak Evropske unije, a samim tim i brži izlazak i Srbije ne iz krize, već smanjenog rasta – konstatovao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da nema potrebe da komentariše izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića, da ta stranka ne priznaje predstojeće parlamentarne izbore 21. juna, pošto je on  „beznačajan“.

– Ti koji beže od izbora su toliko minorni, da su potpuno nevažni. Uostalom, sva istraživanja javnog mnjenja u ovom predizbornom periodu pokazuju da je beznačajan broj građana koji podržavaju bojkot izbora – rekao je on.

Iako je sam Vučić rekao da otvaranje Naučno-tehnološkog parka u Nišu nije politički skup i da zato neće da odgovara na pitanja vezana za predstojeće izbore, on je sam najavio da će završni skup Srpske napredne stranke(SNS) biti održan upravo u Nišu 18. juna.

– Nama je Niš izuzetno važan, mnogo toga smo uradili za ovaj grad u prethodnom periodu. Zato i hoćemo da naša izborna kampanja bude završena u Nišu – poručio je on.

Inače, samom otvaranju Naučno-tehnološkog parka je prisustvovao i poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari