Vučić: Nivo investicija u 2019. godini 3,8 milijardi evra, više nego ceo Zapadni Balkan zajedno 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po preliminarnim podacima, nivo investicija u Srbiji u 2019. godini iznosio 3,8 milijardi evra, što je, kako je naveo, više od svih država zapadnobalkanske šestorke zajedno, „plus još nekih 15 odsto“.

Predstavljajući Nacionalni investicioni program do 2025. godine, on je rekao da je nivo direktnih stranih investicija u ovoj godini veći za devet odsto nego 2018. godine.

„Srbija je u novembru imala najviši rast u Evropi od šest odsto, a godinu ćemo završiti sa rastom od četiri odsto iako je bilo prognozirano 3,5 odsto“, rekao je Vučić u Beogradu.

On je ocenio da je od 2014. godine „promenjeno lice Srbije“ koja je, kako je ocenio, danas „uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi“.

„Uspeli smo da budemo među najboljima u Evropi ne samo u košarci, vaterpolu i odbojci, već i u ekonomiji gde smo uvek bili poslednji ili među poslednjima. Mi smo 2014. godine donosili teške mere za svakog našeg građanina ali su one bile lekovite. Danas je trenutak da izađemo sa drugačijim merama za naše građane“, kazao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari