Šta su građani pitali Vučića na Instagramu? (VIDEO) 1Vučić sa timom odgovara na pitanja Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je danas na pitanja građana na svom Instagram nalogu @budućnostsrbijeav.

U kabinetu predsednika je rečeno za portal Danas da je predsednik odgovarao samo na direktne poruke u Inboksu, kojih je stiglo više od 3.000, dok će na javno dostupna pitanja, ispod postova, a kojih je bilo skoro hiljadu, kako kažu, odgovoriti naknadno.

Predsednik Vučić se putem video snimka zahvalio građanima na poverenju i velikom broju upućenih pitanja, ali je rekao da je danas uspeo da odgovori samo na jedan manji broj.

„Molim vas za razumevanje. Odgovore na sva postavljena pitanja dobićete u narednih nekoliko dana“, poručio je predsednik Vučić  na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BugUn8GHAqB/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=vlvvtey9zdxr&fbclid=IwAR2fV74rylcge1alnA3lXI1SDK2lAG2jo1c3HUTBb_oYJdBpUmeVjJ8P9q8

http://https://www.instagram.com/p/BugUn8GHAqB/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=vlvvtey9zdxr&fbclid=IwAR2fV74rylcge1alnA3lXI1SDK2lAG2jo1c3HUTBb_oYJdBpUmeVjJ8P9q8

Jedan od prvih odgovora bio je za porodicu iz Kikinde koja ima sedmoro dece.

Majka, koja mu se obratila u ime svoje devetočlane porodice, pozvala je predsednika Srbije u goste, kako je rekla, „jednoj prosečnoj srpskoj porodici koja živi od dečijeg dodatka i socijalne pomoći“.

Kako je navela, ona i suprug 20 godina su „na birou“, a bave se sezonskim poslovima.

“Hvala na pozivu. Prilikom posete Severnobanatskom okrugu posetiću vas. Pokušaću da pomognem“, odgovorio je Vučić.

Ukazao je da je država zakonski nedavno regulisala sezonske poslove, te će sezonski radnici tako imati nešto veća prava, a poslodavac veće obaveze. Izrazio je očekivanje da posle velikih investicija – ZTF u Pančevu i „Sandong Linlonga“ u Zrenjaninu, država obezbedi dolazak velikog investitora i u Kikindu. „Hvala za podršku u Kikindi. Poljubite vašu divnu decu“, dodao je Vučić.

Najveći broj javno dostupnih pitanja odnosio na povećanja plata i penzija, na pomoć u rešavanju radničkih prava, sudskih sporova, kao i na to da mnogi već godinama traže posao i ne mogu da se zaposle.

„Kako baka sa 16.000 din penzije da preživi jedan mesec? Šta da radi poljoprivredni penzioner sa 11.000 dinara mesečno? Moja komšinica imala je penziju 16.300, sad ima 17.100. Povećano joj je 800 dinara. A šta ona može da kupi sa 800 din?“, neka su od pitanja o penzijama, dok je jedan građanin uputio komentar: „Prosečna plata u Srbiji je 465 evra. Uzalud je taj prosek, to nije pravo stanje stvari. Je l znate da je prava istina da većina u Srbiji radi za minimalac?“

Veliki broj pitanja bio je i o komunalnim problemima na lokalu, naročito zahtevi da se njihove male ulice asfaltiraju.

„Poštovani predsedniče, molimo za 200 metara asfalta, 40 godina živimo u ovoj ulici i dosad nismo nailazili na razumevanje. Pomozite“, glasio je jedan od tih komentara.

Većina je hvalila predsednika za sve što radi, ali su pojedini kritikovali rad njegovih saradnika.

„Vaš rad je za divljenje samo vas molim da bolje kontrolišete i sankcionišete rad vaših ljudi na lokalu jer uništavaju vaš trud. Svako dobro!“, poručio je jedan od korisnika Instagrama, a jedna odbornica SNS, kako se predstavila, zatražila je sastanak sa predsednikom svoje stranke.

„Moje poštovanje presedniče! Sve pohvale… Još mnogo uspeha u budućim vremenima. Kako je moguće zakazati razgovor sa Vama? Znam da mnogo radite, imate mnogo obaveza! Hvala. Vaš odbornik Gordana!“

Neki su pitali za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, a bilo je komentara kao što su:

– Svaka čast i za smenu Jutke!

– Voz Beograd Budimpešta, obećano da će ići 200 na sat. Šta se sa tim dešava???

– Da li narod u Srbiji delite na „podobne“ i „nepodobne“…? Da li Srbiju napuštaju nepodobni?

– Svevideći sveznajući, zašto da ti postavljamo pitanja pa da nam tek onda odgovoriš, kad jednostavno možeš prvo da nam odgovoriš, a tek onda da ti postavimo pitanje, a?

– Kad god pominjete Dragana Đilasa i kako je zloupotrebio položaj, ja se pitam, A ZAŠTO DRŽAVA NE PODNESE TUŽBU PROTIV ĐILASA za zloupotrebu položaja???

Na početku je predsednik istakao da nikada nije imao dovoljno znanja o društvenim mrežama, ali da Instagram koristi kao dobru priliku i dobru platformu da odgovori na brojna pitanja, na zahteve, molbe, kritiku…

„I zato vas molim da zajednički uradimo nešto, čak i ako ne rešimo sve probleme, da se borimo, da menjamo našu Srbiju, a ja ću dati sve od sebe da, na vaša pitanja, vaše probleme, pružimo zajednički odgovor. Hvala vam što želite da radimo u interesu naše Srbije“, poručio je Vučić na Instagramu.

http://https://www.instagram.com/p/BugIIOzBDst/

https://www.instagram.com/p/BugBDq3nR_B/

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari