Vučić: Spreman da dam opoziciji izbore, da se pokažu 1Foto: FoNet/TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu „ne pada na pamet“ da popusti pod pritiskom opozicije i da, kako je rekao, „sluša njihove gluposti“ ali da je spreman da im pruži mogućnost da se pokažu na izborima jer je to najdemokratskiji način rešavanja takvih pitanja.

„Ako neko zna šta je demokratskije od izbora, neka mi kaže. A onda ne valja ni kada im to kažete. Ali motkom nećete. To ste mogli da sanjate nekada, ali više nikada neće moći“, rekao je Vučić u izjavi iz Abu Dabija.

On je dodao da je o izborima govorio metaforično, ako bude izložen „ne znam kakvom pritisku“, ali i ponovio da ne želi da ugrožava javni dug Srbije i dodvorava se bilo kome da bi sebi kupio još šest meseci ili godinu dana na vlasti.

„Ako hoćete narode da glasate za ove lopove, glasajte za koga god hoćete. Za nas je Kosovo najvažnija tema, pa ‘duing biznis lista’, pa ćemo i o tome da razgovaramo“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je o eventualnom raspisivanju izbora razgovarao sa stranačkim kolegama i na kratko sa premijerkom Anom Brnabić.

„Da vidimo samo kako se tu stvari kreću, ništa više od toga. Ljudi su listom za izbore. Ali mi ćemo videti…“, rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će opozicija pobediti na lokalnim izborima u Lučanima, u nedelju 16. decembra, jer su na prethodnim izborima samo stranke Boška Obradovića i Velimira Ilića imale zajedno 27 odsto glasova, zbog čega on sada očekuje da će cela opozicija imati oko 45 odsto i biti blizu pobede.

„Mi ćemo da se borimo. Ja ću sutra da odem tamo, da pokažem ljudima šta smo uradili za Dragačevski kraj i da smo spremni da uložimo još više. Ali, oni su blizu pobede i možete misliti kakvi će pritisci da budu. Zato i nisu hteli da učestvuju na ovim drugim izborima (Kula, Kladovo i Doljevac), jer će tamo loše da prodju“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari