Vučić: Spreman sam da razgovaram o RTS, ali ne sa opozicionarima 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se otvori temu Radio-televizije Srbije i da pristaje na dijalog sa građanima, ali da ne želi da razgovara sa pojedinim opozicionim političarima.

Vučić je u izjavi novinarima posle otvaranja međunarodne konferencije „20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije – lekcije za evropsku bezbednost u 21. veku“, rekao da Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, nije dovela nijednog novinara, niti postavila nijednog urednika u javnom servisu.

On je ponovio da ne očekuje da će doći do nasilja ali da će ono svakako biti kažnjeno ukoliko se dogodi.

„Ne očekujem da se nasilje dogodi, ali ako se dogodi ono neće biti nekažnjeno“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu i dodao da je pitanje da li u tim događajima ima elemenata krivičnog dela nešto na šta treba da odgovori tužilaštvo i da on time neće da se bavi.

On je rekao da samo želi da se bavi svojim poslom jer je nedelja pred nama veoma važna, s obzirom će imati značajne razgovore sa investitorima, da će u nedelju 24. marta biti obeležena 20. godišnjica NATO agresije a da će vojna parada biti održana na Dan pobede – 9. maja.

„Gledao sam to dva dana i pozivao ih da se ne iživljavaju nad novinarkama u desku RTS-a, već da uđu kod mene. Ali nisu. Tako da, kako bih vam rekao, ne mogu više… Imam mnogo posla i hoću time da se bavim. Svako da radi svoj posao, samo da ne bude nasilja. Ko ga počini – odgovaraće“, rekao je on.

Vučić je ocenio da će događaji u Beogradu uticati na turizam i investicije i mnoge druge stvari ali da su predstavnici opozicije i do sada radili „mnogo gore stvari“.

On je danas izjavio i da je bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine promenjen suveren na Kosovu i Metohiji, ali da nisu obezbeđeni mir i demokratski sistem na tom prostoru.

Vučić se zahvalio i na doslednoj i aktivnoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova, kao i drugim državnim i nacionalnim interesima Srbije.

U razgovoru sa zamenikom predsednika gornjeg doma ruskog parlamenta, Saveta federacije, Andrejem Turčakom, uputio je pozdrave Vladimiru Putinu i istakao opredeljenje za dalji razvoj srpsko-ruskih političkih odnosa, kao i ekonomske saradnje, a na temelju strateškog partnerstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari