Vučić: Ubedljiva pobeda Srpske liste, najdraža do sada 1Foto: Facebook/AleksandarVucic

Srpska lista osvojila je više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je kazao da je Srpska lista na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji, prenosi N1.

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova iz severne Kosovske Mitrovice, Srpska lista osvojila je 98,07 odsto glasova, istakao je Vučić i dodao da je ta stranka osvojila više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu.

Kazao je i da mu je ovo jedna od najdražih pobeda, jer je kako je rekao, ostvarena u najtežim uslovima.

„Sve što je rađeno činjeno je sa željom da se Srpska lista uništi, da se pronađu podobni Srbi koji ne žele da imaju bilo kakve veze sa Beogradom“, ocenio je predsednik Srbije.

Dodao je i da su se Srbi na Kosovu ujedinili i na izborima „odbranili svoju državu“.

„Jasno vam je da je ovo 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi“, rekao je Vučić ističući da će zahvaljujući rezultatu Srpske liste, Srbi imati snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu, gde će moći da se bore za nacionalne interese.

Osvrćući se na rezultate albanskih stranaka, Vučić je rekao da trenutno vodi Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, ali da nakon prebrojavanja glasova iz inostranstva očekuje da najviše mandata u novom parlamentu dobije Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Rekao je i da se nada da će do decembra u Prištini biti formirana vlada koja će ukinuti takse na uvoz robe iz Srbije, kako bi se stekli uslovi za nastavak dijaloga.

Korisnicima MTS d.o.o na Kosovu juče je, kako je preneo portal Kossev, dva puta stigla SMS poruka u kojoj građane pozivaju da glasaju, „Srbija zove da daš svoj glas“.

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice slave pobedu Srpske liste

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice slave večeras na trgu u blizini spomenika Knezu Lazaru pobedu Srpske liste na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Slavi se uz trubače, a na trgu su i čelnici Srpske liste koja je prema preliminarnim rezultatima osvojila svih deset mandata u Skupštini Kosova.

Na Kosovu su danas održani vanredni parlamentarni izbori, a prema podacima Centralne izborne komisije (CIK) na osnovu 35 odsto prebrojanih glasova Srpska lista osvojila je 13.994 glasa.

Lider Samoopredeljenja i kandidat te stranke za premijera Kosova Aljbin Kurti proglasio je pobedu na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i izjavio da od danas počinje da radi na stvaranju nove Vlade sa njim kao premijerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari