Vučić: Uhapšena dva bivša predsednika opština iz SNS 1Plakat SNS Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su jutros uhapšena dva bivša predsednika opština iz Srpske napredne stranke, ali nije precizirao o kome je reč.

„Nadležno tužilaštvo i policija neka rade svoj posao. Ne sme da bude važno ko je iz koje stranke, već da ljudi znaju da su oni koje biraju tu da rade za njihovo dobro“, rekao je Vučić.

On je rekao da je uveren da će biti rezultata i u borbi protiv organizovanog kriminala jer se zna da mafijaške strukture ne bi bile to što jesu da nisu imale „bočnu podršku“ predstavnika pojedinih državnih organa.

Vučić: Uhapšena dva bivša predsednika opština iz SNS 2

„Vreme je da se to otkrije i da se to vidi. Naslušao sam se da kontrolišemo neke mafijaške grupe, e sada ćete da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo u otkrivanju tih grupa. Ta borba nije laka, ali mora da se obavlja brzo i efikasno“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su se prevarili oni koji misle da treba da nas vrate „u vreme zemunskog klana“ i „dvehiljaditih godina, kada je bilo po tri ubistva dnevno“.

Pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije uhapsili su danas 28 osoba osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Među njima su i pomenuta dva bivša predsednika opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari