Vučić: Za Merkel Kosovo nema veze sa Srbijom 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Kosovo za nemačku kancelarku Angelu Merkel i gotovo ceo Zapad celovita nedeljiva teritorija, koja nema veze sa Srbijom.

Moje je da kažem ljudima u Srbiji da je Kosovo iz ugla Zapada završena stvar, rekao je Vučić.

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nema menjanja granica na Balkanu nakon sastanka sa predsedavajućim Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem i naglasila da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu i podršku Nemačke.

Vučić: Opozicija poziva na vojni puč

Predsednik Srbije rekao je da je iz opozicije upućen direktan poziv na vojni puč, krvoproliće, poziv oficirima da ubiju svog vrhovnog komandanta, da ga uhapse.

Šta je od toga bolji knjiški primer poziva na vojni puč, upitao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Vojotehničkom institutu.

On je naglasio da živi da bi nešto dobro uradio za svoj narod, da bi bio upamćen za 50 ili 100 godina.

Vučić je rekao da su svi sadašnji ekonomski i socijalni pokazatelji Srbije bolji pet puta nego kada su na vlasti bii sadašnji predstavnici opozicije.

Srbi vole da „kukumavče i plaču“ nad svojom sudbinom i da im je „država uvek kriva za nešto“, dodavši da se borio da se nešto promeni, nagalsio je predsednik Srbije.

Hoću budućnost, neću da više kukamo i plačemo, a sada ćemo da plačemo i kukamo svi zajedno, dobili ste razgraničenje kakvo ste hteli, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari