Vučić: Za Ugljanina nema fotelje 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas lideru Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmanu Ugljaninu da, bez obzira na izjave koje daje, za njega „nema fotelje“. Nema, Suljo, za tebe fotelje, džaba ti sve bilo.

Nema, Suljo, za tebe fotelje, džaba ti sve bilo. Ja jesam predsednik i Srbima i Bošnjacima i Mađarima i više sam uradio obdaništa, puteva i stadiona nego što je on mogao da obiđe. Nastaviću to da radim i za bošnjački narod, ali fotelje nema, rekao je Vučić novinarima na otvaranju radova na obilaznici oko Beograda.

Povodom Ugljaninove tvrdnje da je 147 država priznalo Kosovo, Vučić je zapitao gde je našao toliki broj. On ne zna ni da nabroji 47 država svete, a kamoli 147, konstatovao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje partijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja o položaju Srba u Crnoj Gori, Vučić je odgovorio da ne može da komentariše patrijarhovereči, ali da Srbija svakako želi dobre odnose sa tom državom i bolji položaj svog naroda u njoj.

Vučić je dodao da se nada da će uskoro imati priliku da razgovara sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i sa vlastima te države. On je, međutim, ukazao da niko ko pripada srpskom narodu ne bi govorio istinu kad bi rekao da je položaj sunarodnika u Crnoj Gori idealan.

Govoreći o problemu Kosova, Vučić je ponovio da je bio u pravu kad je govorio da prištinske vlasti neće učiniti ništa da do početka avgusta izrade statut Zajednice srpskih opština (ZSO), jer je „njihov jedini cilj kako da se zauzme sever Kosova, njih ne zanima ZSO“.

Videćemo kakva će naša reakcija da bude, naveo je on. Vučić je rekao da ne misli da je Velika Britanija protiv postizanja rešenja za Kosovo, ali je pojasnio da oni nisu za kompromis, nego za to da Srbija ne dobije ništa, već da prizna nezavisnost i „nadaju se da će to da uradi“.

Novinarska pitanja odnosila su se i na opoziciju u Srbiji, a Vučić je poručio da ih „čeka“ na lokalnim izborima u Majdanpeku, mada se „plaši da će da pobegnu sa izbornog megdana“, jer traže neku drugu opštinu, gde misle da će bolje proći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari