Vukadinović: Šta rade čelnici Srpske liste na Pacolijevoj jahti? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Poslanik Đorđe Vukadinović je danas ocenio da je skandalozno što vlast u Beogradu poziva Srbe s Kosova da „uopšte izađu na izbore u organizaciji Prištine“, a da „još strašnije“ što ih navodi da glasaju za Srpsku listu čiji se čelnici dogovaraju s „najvećim borcem za kosovsku nezavisnost“.

„Dok predsednik Srbije poziva Srbe sa Kosova da podrđe Srpsku listu, mediji objavljuju fotografije čelnika te liste koji večeraju s ministrom spoljnih poslova Kosova Badžetom Pacolijem i to na njegovoj jahti“, naveo je on na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

„Šta oni rade na Pacolijevoj jahti 2017. godine, šta 2018. godine rade na proslavi godišnjice stranke Ramuša Haradinaja, šta je osim pljuvanja po srpskoj opoziciji uopšte posao Srpske liste?“ pitao je Vukadinović.

Podsetio je da se učešće Srpske liste u vladi Ramuša Haradinaja pravdalo time da ministri srpske nacionalnosti treba da rade na poboljšanju života gradjana, i pitao šta su oni učinili za to.

Vukadinović je rekao da je vlast „digla ruke i od severa Kosova“ i da je posle potisivanja Briselskog sporazuma iz dana u dan pomagala vlastima u Prištini da uspostave potpuni suverenitet na celoj teritoriji Kosova, „dajući im u ruke“ i pravosudje i bezbednost, i energetiku, a „sada konačno i izbore na kojima je zabranjeno glasanje sa srpskim dokumentima“.

„Šta još treba da se desi pa da srpska vlada kaže da neće učestvovati u takvim izborima?“ pitao je Vukadinović.

Iako vlast poziva Srbe da glasaju za Srpsku listu kako se „ne bi kidale veze“ sa Srbijom, istovremeno, po rečima Vukadinovića, „sve radi u pravcu kidanja tih veza“.

On je kritikovao i opoziciju jer se, kako je rekao, „pravi mrtva“ pred izbore na Kosovu i ukazao da „ne možemo pričati samo o kamenim kockama i lažnim diplomama, a ćutati o Srbima s Kosova koji su dvostruki taoci ove situacije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari