Vuković: Važna je velika izlaznost 1Foto: Logo

Pitanje izlaznosti značajan je faktor u konačnim izbornim rezultatima, jer je na svim prethodnim izborima u Beogradu, predsedničkim i parlamentarnim, uočljiva jasna negativna korelacija između izlaznosti i broja dobijenih glasova SNS i SPS, izjavio je generalni sekretar Naprednog kluba Igor Vuković.

Pored toga što je broj glasova režima u apsolutnim iznosima u stalnom padu u Beogradu, od 463.978 iz 2014. godine do 403.019 iz 2017, veća izlaznost dodatno je relativizovala sve slabije rezultate vladajućih stranaka, rekao je Vuković.

Velika izlaznost, dodao je, dobra je za demokratiju, odslikava na dobar način volju građana, označava njihovu adekvatnu uključenost u društvena dešavanja i daje legitimitet vlasti.

Prema njegovim rečima, protiv izlaznosti su autokratske partije proistekle iz komunističke diktature za koje je demokratija nužno zlo, a vladanje čvrstom rukom ideal, pa zbog toga više nema kampanja za veću izlaznost i izbornu edukaciju građanstva.

Beograđani 4. marta donose važnu odluku između radikalsko-socijalističkih autokrata i nesavršene, ali demokratske opozicije, koja je, svesna svojih prethodnih grešaka, spremna da izvede grad na pravi put, na kome neće biti svakodnevnih afera braće Vučić, Malog i Vesića, kazao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari