Vulin: Srbija nije ponižena u Parizu 1Foto: Ministarstvo odbrane (Arhiva)

Raspored sedenja u Parizu, na proslavi stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, nije ponizio, ali jeste uvredio Srbiju, ocenio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

To jeste nešto što je trebalo da ponizi Srbiju, ali je nije ponizilo, nije ponizilo Aleksandra Vučića. Jeste uvredilo sve nas, istakao je Vulin gostujući u programu TV Pink.

On je ukazao da je jutros i Figaro, jedan od najuglednijih listova u Francuskoj, vrlo jasno rekao: Uprskali smo, napravili smo grešku, strašnu grešku, uvredili smo jednog od saveznika. Vulin je poručio da u potpunosti podržava ono što je uradio i kako je postupio Vučić. Zar je trebalo da ga Tači otera sa te proslave? Zar je trebalo zbog svog podmićivanja, ili šta god da je uradio, da naš predsednik ne bude na mestu gde se obeležavala pobeda naših pradedova, ne Tačijevih.

Za Tačijeve je to verovatno bio dan žalosti, ocenio je Vulin. Prema njegovom mišljenju, Vučić je uradio ono što je trebalo, iako to nije bilo lako učiniti. Njemu bi kao čoveku bilo najlakše da ustane i kaže ono što misli u tom trenutku, ali on je ovde morao da bude državnik, tako se i ponašao. Sačuvao je našu zastavu, naše prisustvo tamo gde treba da bude i neće nas Tači terati sa mesta gde su pobede naših predaka i naše pobede, rekao je Vulin.

Ministar odbrane je za vežbu „Vek pobednika“ rekao da je važno to što je srpska vojska pokazala i da je vežba sa 8.000 učesnika prošla bez jednog jedinog incidenta. Ne možete vi da šminkate učinak tenkova i ta vojska se ne pravi za sedam dana ili mesec. To je vojska koja je pravljena strpljivo i uporno od 2012. godine. Sada smo izašli da je pokažemo, naglasio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari