Foto: MOD (Arhiva)

Prema njegovim rečima, Srbi, bez obzira gde žive, samo ako su jedno, mogu da se nadaju da će jednom i zauvek rešiti svoje nacionalno pitanje i da će zaista opstati u ovom surovom svetu kada su u pitanju narodi koji nisu previše brojni, ali narodi koji imaju veliku istoriju.

– Republika Srpska je bila, jeste i biće jedan od naših prioriteta. Republika Srpska je bila, jeste i biće jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije i biće uvek prostor na kome će Republika Srbija pokazivati koliko je spremna da pomogne, koliko je važno kako žive Srbi, bez obzira gde oni živeli. Republika Srpska uvek može da računa na podršku i pomoć Republike Srbije – naglasio je ministar Vulin.

Republika Srpska treba da zna, dodao je on, da što Srbija bude bila snažnija, stabilnija i sigurnija, to će i Republika Srpska biti snažnija, stabilnija i sigurnija, jer to jedno bez drugog ne ide.

– Kao što nećemo dozvoliti nove „Oluje“, kao što nećemo dozvoliti nikakve nove pogrome i nove Jasenovce, tako ćemo učiniti sve da Republika Srpska i Srbija i čitav naš region žive u miru i stabilnosti – poručio je ministar Vulin.

– Republika Srbija priznaje i poštuje integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, uostalom mi smo čuvari Dejtonskog sporazuma, a Bosna i Hercegovina je nastala u skladu sa tim sporazumom. Republika Srbija poštuje Bosnu u datim granicama i očekuje i traži da se u Bosni i Hercegovini živi i odlučuje u skladu sa voljom dva entiteta i tri naroda – istakao je ministar Vulin.

Ministar, Vulin je, takođe, naglasio da u domenu rada Ministarstva odbrane između Srbije i Srpske nikada nije bilo bolje i nikada nije bilo više konkretnih aktivnosti.

– Nikada više novca Ministarstvo odbrane Republike Srbije nije ulagalo u odbrambenu industriju Repulike Srpske i nastavićemo to da radimo – izjavio je ministar Vulin.