Zaječar: Vučiću su dani odbrojani, svi 13. aprila za Beograd 1Foto: Glas Zaječara

Zoran Lutovac i Vuk Jeremić poručili su sa 12. skupa „1 od 5 miliona“ u Zaječaru „Vučiću su dani odbrojani, svi 13 aprila za Beograd“.

Kako piše portal Glas Zaječara, komunalna policija opet je napravila živi zid oko objekta u centru i fotografisala učesnike zbog lepljenja nalepnica sa neispunjenim obećanjima gradonačelnika Boška Ničića.

Boris Mitrović (KIBO), hip-hop muzičar iz Zaječara otvorio je 12. skup „1 od 5 miliona“ u Zaječaru pesmom „Srbijo prpbudi se“. Pesma opisuje u kakvom se stanju naša država nalazi sada.

Glumica Selena Ristić Vitomirović, pozvala je građane Zaječara da se ne plaše i da izađu sa njima da protestuju za sebe i svoju porodicu.

Ja ću do zadnjeg trenutka biti ovde, a 13. aprila idemo svi u Beogradu. Svih zahteva se držimo i dalje, a osnovni zahtev upućen je medijima. Oslobodite medije da izveštavaju o svemu ovde što se dešava”, rekla je Selena Ristić Vitomirović, glumica.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je na protestu da ne sme da se dozvoli da neko „čiji je nadimak Balvan pobedi neko čiji je nadimak Doktor“.

„To se dešava danas u Srbiji. Imate lokalne kabadahije koji su izabrani tako što je iza njih stajao Vučić, ispred njih stajao Vučić i cela mašinerija je radila za njih. Mi moramo na biramo najbolje , a ne one koje nam nameće diktator“

„Mi koji smo nezadovoljni smo većina u ovoj zemlji. Međutim, mora nas biti mnogo više! Mora nas biti pun Beograd, da bismo pokazali našu snagu.- – istakao je Zoran Lutovac.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao  da razlika između „velikog predsednika Vlade Srbije“ Nikole Pašića, i aktuelne predsednice vlade Ane Brnabić jeste razlika između današnje Srbije i one kakvu nas istorija uči da možemo biti.

„Možete li da zamislite kako se Nikola Pašić u grobu okreće kada vidi ko je danas na njegovom mestu u Srbiji? Sa Zapada su nam kroz istoriju dolazili tehnološki napredak i savremene ideje. Danas nam za simbol tehnološkog progresa i modernih vrednosti pokušavaju da nametnu Anu Brnabić“

Jeremić je kazao i to da će se svetlo pretvoriti u buktinju slobode 13. aprila u Beogradu, i pozvao sve građane da se tog dana okupe na velikom mitingu u prestonici.

„Okupićemo se 13. aprila u Beogradu i reći ćemo Vučiću da je gotovo, da je prošlo njegovo vreme i da dolazi vreme slobode“, istakao je Jeremić.

„Ala je lep ovaj svet – ovde nalepnica, a tamo plakata“ je naziv izložbe sa fotografijama koja je prikazana pre početka protesnog skupa na kojima su uslikana mesta gde su sve postavljani oglasi i nalepnice, a da za to do sada niko nije novčano kažnjen.

Po obraćanju Lutovca i Jeremića, krenula je protestna šetnja prilikom koje su učesnici upalili baklje, a ispred komiteta i zgrade GU Zaječar, dočekali su ih komunalni policajci koji su fotografisali učesnike protestne šetnje koji su lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima aktuelnog gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Nova šetnja najavljena je za petak, 12. april, a mesto i vreme početka protesta ostaju nepromenjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari