Završen prvi sastanak vlasti i opozicije u Skupštini, nastavak dijaloga sutra 1Foto: J. Z. T.

Prvi sastanak o izbornim uslovima predstavnika vlasti i opozicije, uz posredstvo evropskih parlamentaraca u Skupštini Srbije u Beogradu završen je večeras.

Kako je rečeno, drugi sastanak je zakazan za sutra u devet sati.

Sastanku su prisustvovali poslanici SNS Vladimir Orlić i Vladimir đukanović, iz Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević i Žarko Obradović, Jedinstvene Srbije Dragan Marković, Pokreta socijalista Đorđe Komlenski i Bojan Torbica, Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović i Narodne seljačke stranke Marijan Rističević i poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.

Iz opozicionih redova na sastanku su bili predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i šef poslaničkog kluba SDS Marko Đurišić, predsednik Nove stranke Zoran Živković, poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, predsednik Libralno demokratske partije Čedomir Jovanović, presednik Ligesocijaldemokrata Nenad Čanak, Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović.

Od vanparlamentarnih stranaka sastanku su prisustvovali Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović i Petar Miletić i predsednik Srpskog partiotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić.

Danas su razgovori bili na temu međustranačkog dijaloga, a tu sesiju je vodila predsednica parlamenta Maja Gojković, dok je drugu sesiju o unapređenju uslova za održavanje parlamentarnih izbora 2020. godine vodio potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković.

Sastanak je počeo oko 15 časova u Skupštini Srbije u Ulici kralja Milana i predviđeno je bilo da sa radnom večerom traje do 21.30.

Dijalog uz posredstvo evropskih parlamentarca nastavlja se sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari