Zelena stranka: Političke stranke da ne uređuju medije na tajnim sastancima 1Foto: Logo

Iz Zelene stranke kažu da se oni zalažu za slobodnu i demokratsku Srbiju, u kojoj političke stranke neće umesto novinara i urednika određivati o čemu i o kome će izveštavati mediji u Srbiji.

Kako navode, Zelena stranka traži da se zaštiti pravo na slobodu govora i mišljenja i na pravo građana da pred sudovima brane svoju čast i ugled, a da o njihovim pravima ne odlučuju političari na zatvorenim sastancima.

Svaki vid uređivanja društva po političkom diktatu, bilo vlasti, bilo opozicije je poguban za demokratiju – zaključeno je između ostalog na Skupštini gradskog odbora Zelene stranke, održanoj juče u Sremskoj Mitrovici, na kojoj je izabrano novo lokalno rukovodstvo stranke.

Sednici su prisustvovali Goran Čabradi, predsednik stranke, Branislava Jeftić, potpredsednica, i Marko Bingulac, predsednik Izvršnog odbora te stranke.

„Kuriozitet je to što je u Zelenu stranku prešla većina članova odbora Zelenih Srbije iz Sremske Mitrovice. Oni ne podržavaju utapanje organizacije u SPS, i prepoznaju Zelenu stranku kao jedinu koja se istinski zalaže za zelene ideje. Pored toga, podršku ovom odboru Zelene stranke pružilo je i nekoliko lokalnih udruženja za zaštitu životne sredine“, ističe se u njihovom saopštenju.

Na sednici je, kako navode, konstatovano i da za ekonomsko i kulturno posrnuće Srbije nisu odgovorni građani, već političke elite, prevashodno stranke koje poslednjih 25 do 30 godina, pod različitim imenima upravljaju političkim i društvenim procesima.

„Političke partije još od uvođenja višestranačja tvrde da su sebi zadale visoke ciljeve. Mi u Zelenoj stranci ne mislimo tako. Uveren sam da je politička ambicija u stalnom opadanju. Još od 1990. politički lideri ne prilagođavaju sebe izazovima vremena i potrebama građana, države i privrede, nego celo društvo prilagođavaju sebi, srozavajući sve do nivoa apsurda“, rekao je  Čabradi.

U saopštenju se navodi i da je umesto dosadašnje predsednice Sanje Krstić za predsednika Gradskog odbora imenovan Goran Čekerinac, a za njegovog potpredsednika umesto Bojana Pjevca izabran je Stevan Sekereš.

Sanja Krstić imenovana je za novu predsednicu Izvršnog odbora sremskomitrovačkog odbora stranke, a član IO postao je Dejan Morak. Za sekretara odbora izabran je Dušan Mašić, kaže se u saopštenju Zelene stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari