Zelenović: Moramo da nastavimo da vršimo pritisak na Vučića svaki dan 1Foto: BETAPHOTO/OMS/GRAD SABAC/MO

Gradonačlenik Šapca i lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović rekao je danas da se nastavlja svakodnevni opozicioni i građanski pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da neće odustati u tome, kao i da veruje da će se izboriti za slobodne izbore u Srbiji.

Zelenović je na današnjoj predaji dežurstva od strane Stranke Zajedno za Srbiju i Pokreta slobodnih građana sindikatu „Sloga“ u opozicionoj „Slobodnoj zoni“ u Pionirskom parku, kazao da opozicija i građani moraju da nastave pritisak na predsednika Vučića svaki dan.

„Pobunjena Srbija svakog dana ovde u Pionirskom parku ima svoju zonu slobode, sa idejom da Vučić ispuni zahteve protesta ‘Jedan od pet miliona’. Tu smo svi zajedno, ujedinjena opozicija i svi oni koji su nezadovoljni ovim režimom“, rekao je Zelenović prilikom predaje dežurstva sindikatu Sloga i dodao da su za tih 24 sata pokušali građanima da objasne kako i na koji način može da se organizuje državna politika, na osnovu iskustva grada Šapca.

On je kazao da su u „Slobodnoj zoni“ pričali o proizvodnji jagoda u šabačkom kraju, kao i tribinu o kulturi i kulturnoj politici Srbije i o tome šta sve može da se uradi kad se investira novac u kulturu.

„Naš svakodnevni pritisak na Vučića se nastavlja, nema odustajanja. Verujem da ćemo se izboriti za slobodne izbore u Srbiji. Verujem da ćemo imati priliku da se slobodno glasa, da imamo slobodne medije. Pozivam sve građane da dođu u zonu slobode i da nastave svoje proteste, kako u Beogradu, tako i širom Srbije, do pobede“, rekao je Zelenović.

Na tribini o modelima razvoja kulturne politike govorili su član gradskog veća u Šapcu zadužen za kulturu Igor Marsenić, direktorka Šabačkog pozorišta Milena Bogavac, direktorka Narodnog muzeja u Šapcu Nela Tonković i predsednik Odbora za kulturu u Pokretu slobodnih građana Vladimir Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari