Zelenović: Tragično što vlast uređuje ulice u Majuru mesec dana pred izbore u tom selu 1Foto: BETA/OMS/ Grad Šabac

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je danas da je „tragično to što je vlast odlučila da uredi ulice u Majuru samo mesec dana pred izbore u toj mesnoj zajednici“ i poručio građanima da ne nasedaju na „jeftino politikantstvo koje će se dešavati narednih mesec dana“.

„Odlično je što su odlučili da jedan delić tog duga počnu da vraćaju. I odlično je što su uradili ulicu prema Travnicama i što su uradili Školsku ulicu u Majuru. Ipak, oni i dalje duguju 30 miliona evra, a izveli su radove za samo 100 hiljada evra, što je odlično pokazalo kakav odnos zapravo ima SNS prema svim lokalnim samoupravama, a posebno prema gradu Šapcu“, kazao je Zelenović za RTV Šabac.

On je kazao i da je poznato da je republička Vlada, od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vućić na vlasti, „otela od grada Šapca 30 miliona evra“.

„Voleo bih kad bi Vučić sa članovima svoje stranke počeo nešto ozbiljno da radi tamo gde je nadležan, poput ulaza preko Savskog mosta u Šabac. Taj put je u katastrofalnom stanju, kao i put za koji smo do sada napisali preko deset urgencija, koji povezuje najveću industrijsku zonu sa Sremskom Mitrovicom. To su sve putevi koji su u nadležnosti države koja ih ne radi, ali evo odlučila je da potroši 100 hiljada evra na dve ulice u Majuru“, rekao je Zelenović.

Zelenivić je podsetio na izbore pre četiri godine u Majuru, kada su, kako je naveo, „dolazili poznati kriminalci iz cele Srbije“.

„Ne bih voleo da se to ponovo desi u Majuru. Ako se desi, bićemo svedoci svemu onome što smo bili u prethodnih nekoliko godina, a to je da pošteni izbori u Srbiji nisu mogući i da zato mi na njima nećemo da učestvujemo“, rekao je Zelenović.

Kako se navodi u saopštenju njegovog Kabineta, mesna zajednica Majur potrošila je skoro devet miliona dinara od poreza na imovinu zahvaljujući odluci Grada da novac od poreza na imovinu vraća nazad mesnim zajednicama.

Još 1,3 miliona dinara Savet mesne zajednice treba da potroši za školu, prema Odluci i finansijskom planu, ali, kako se navodi, „još uvek nisu utrošili ta sredstva ni dostavili račune za predvidjene radove u školi“.

Grad je, kako se navodi, takodje uradio trotoar u Tabanovačkoj ulici u vrednosti od oko 3,5 miliona, a u narednom periodu predvidjena je izgradnja trotoara u vrednosti od 1,9 miliona dinara.

U saopštenju se navodi i da je Vodovod investirao 25 miliona za kanalizaciju u ulicama Tabanovačka, Travnice i Carice Milice, a da je ove godine planirano još 15 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari