ZEP - Zeleni i PSG dogovorili strateško partnerstvo 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zelena ekološka partija – Zeleni sutra u podne potpisaće sporazum o strateškom partnerstvu sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića. Zeleni su u saopštenju naveli da su nakon intenzivnih sastanaka sa rukovodstvom PSG-a izrazili spremnost za realizaciju i konkretizaciju pomenutog strateškog partnerstva.

Predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović istakao je da se stavovi njegove partije u velikoj meri poklapaju sa stavovima Pokreta slobodnih građana i to ne samo kada se govori o političkim pitanjima, već u svim segmentima budućnosti Srbije. Prema njegovim rečima, ono što Zelene kao jedinu autentičnu, izvornu i opozicionu ekološku partiju raduje, jeste činjenica da su načela i ideje ZEP-a naišli na odobravanje rukovodstva PSG-a.

– Predstoji teška borba na političkoj sceni naše zemlje i mi u tu borbu ulazimo spremni, željni da ostvarimo evropsku, demokratsku i građansku perspektivu Srbije, sa posebnim naglaskom na čistoj i ekološki svesnoj Srbiji. U tom smislu, uvereni smo da je strateško partnerstvo sa Pokretom slobodnih građana odlično rešenje i da predstavlja principijelno blisko partnerstvo – zaključio je Bulatović.

Podsećanja radi, Zelena ekološka partija – Zeleni na minulim izborima za glavni grad učestvovala je u koaliciji sa Demokratskom strankom, Novom strankom i Socijaldemokratskom strankom na listi pod nazivom „Da oslobodimo Beograd“, koja je sa osvojenih svega 2,25 odsto glasova ostala ispod cenzusa.

ZEP su pred predsedničke izbore 2017. godine istupili iz Ujedinjenog zelenog fronta koji su činili zajedno sa strankom Zeleni Srbije, zato što, kako su tada naveli, nisu želeli da podrže kandidaturu Aleksandra Vučića, smatrajući neprihvatljivom bilo kakvu saradnju sa SNS-om.

Sadašnji predsednik Zelene ekološke partije Dejan Bulatović je nekadašnji član SPO i jedan od simbola protesta 1996. godine, kada je nosio lutku sa likom Slobodana Miloševića u robijaškom odelu. Po završetku jednog od skupova, policajci u civilu su ga presreli na ulici, pretukli, a potom i uhapsili, te je narednih dana u gradskom SUP-u nad njim nastavljena brutalna fizička tortura. Upravo su vest o Bulatovićevom slučaju svetski mediji preneli uz ocenu da je to „najava zaoštravanja Miloševićevog odnosa prema demonstrantima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari