Zrenjaninci na protest stigli privatnim automobilima (FOTO) 1Foto: M. Pudar

Zrenjaninci su se na današnji protest ispred Skupštine Srbije uputili u većem broju, privatnim automobilima.

Organizovanog prevoza nije bilo s obzirom na to da nije bilo moguće takav transfer građana organizovati, objašnjavaju  organizatori protesta “ 1 od 5 miliona Zrenjanin”.

Ovog četvtka Zrenjaninci nisu održali protest u svom gradu, već su svu organizaciju i energiju usmerili na veliki skup opozicije “Svi kao jedna”.

Zrenjaninci na protest stigli privatnim automobilima (FOTO) 2
Foto: M. Pudar

Među onima koji su na protestu su i Zrenjaninci iz Građanskog preokreta, koji su se jutros uputili ka prestonici što smo i fotografisali.

Na put ka Beogradu uputili su se i Fantomi koji su do prestonice bezbedno stigli, a vožnju kolima smo slikali.

-Mi smo svake subote ovde, tu smo da mirno pokažemo da se ne slažemo sa onim što radi vlast – objašnjava za danas Miljan Čičić.

Miljan Čilić i Milan Pernat sa prepoznatljivim šeširima i bedževima biće, kažu, i ove subote ispred Narodne skupštine i mirno će protestvovati.

Tokom jučerašnjeg dana u veliku salu Gradske kuće, gde se održavaju skupštinske sednice, ušli su oko 19 časova odbornici vladajuće SNS i koalicioni partneri iz SNS i SVM i saopštili da time brane izbronu volju građana.

Zrenjaninci na protest stigli privatnim automobilima (FOTO) 3
Foto: M. Pudar

– Odbornici SNS-a, poučeni dešavanjima u Skupštini grada Beograda, potpuno su spremni da zaštite skupštinske institucije u Zrenjaninu i da ne dozvolimo teror manjine nad većinom. Odbranom Skupštine brani se i izborna volja građana. Smatramo da Zrenjanin treba da ostane grad u kojem se svakog dana rađa sve više beba, u kojem je nezaposlenost smanjena i gde se kranovi vide u svim delovima grada. Mi kao odbornici koje su građani birali ogromnom većinom dužni smo da interese građana štitimo u ovoj instituciji, a ne ulici jer preko nje nismo ni došli na vlast. Ostajemo ovde dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao i obračunaju se sa fašistima, ženomrscima i nasilnicima – izjavila je Danijela Mićević, predsednica odborničke grupe Srpske napredne stranke u zrenjaninskoj skupštini.

Zrenjaninci na protest stigli privatnim automobilima (FOTO) 4
Foto: M. Pudar

Među protestantima iz Zrenjanina su i pokrajinska poslanica dr Gordana Kozlovački, Alisa Kockar i brojni predstavnici organizacionog odbora „1 od 5 miliona Zrenjanin“. Tokom večeri nije bilo potvrde da li su odbornici i ostali u zgradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari