Suočavanje

Golubović: Bez odgovornosti za zločine nema reparacija 3

Golubović: Bez odgovornosti za zločine nema reparacija

Postavljanje pitanje ratne odštete – samo u delu odštete građanima za nematerijalnu štetu – je moguće i u ovom trenutku, dakle bilo da je Kosovo deo Srbije ili priznata država ili entitet s kojim se pregovara o normalizaciji odnosa.

Vučićev režim - stanje gore od zločina 9

Vučićev režim – stanje gore od zločina

U Srbiji su se menjali politički režimi, vlade su smenjivale jedna drugu, pojavljivala su se nova lica u politici, vraćala se stara, dok neka nikada nisu ni odlazila sa političke scene.

Optuženi tvrde da svedok Mićo Jovičić laže 11

Optuženi tvrde da svedok Mićo Jovičić laže

Suđenje za otmicu 20 civila nesrpske nacionalnosti iz voza Beograd-Bar u stanici Štrpci 1993. godine i njihovo ubistvo nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom suočenjem svedoka Miće Jovičića i optuženih.

Umro "obavljajući ljudsku dužnost" 12

Umro „obavljajući ljudsku dužnost“

Od smrti Srđana Aleksića prošlo je 27 godina, a ovaj mladić koji je umro 27. januara 1993. godine u trebinjskoj bolnici, od posledica udaraca zadobijenih šest dana ranije na lokalnoj pijaci, kada je od maltretiranja srpskih vojnika spasio svog druga Bošnjaka Alena Glavovića postao je simbol hrabrosti i humanosti u celoj bivšoj Jugoslaviji.

Srpska distopija 14

Srpska distopija

Banja Luka – Svakog jutra ja i moja drugarica Jelena, koja živi u ulici Momira Nikolića (osuđen na 20 godina zatvora), zajedno idemo u školu „Biljana Plavšić“ (osuđena na 11 godina zatvora).

Ron Haviv ispitan o "Arkanovim tigrovima" 15

Ron Haviv ispitan o „Arkanovim tigrovima“

Čuveni ratni foto-reporter, Ron Haviv, ispitan je u utorak, 21. januara u Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu o zločinima pripadnika Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana, saznaje Danas.