Suočavanje

U BiH pronađena samo 62 tela 2

U BiH pronađena samo 62 tela

Tokom 2020. godine na području Bosne i Hercegovine pronađeni su posmrtni ostaci svega 62 žrtve iz proteklog rata, što je najmanji broj poslednjih godina.

Sud: Holandska odgovornost za Srebrenicu 10 odsto 3

Sud: Holandska odgovornost za Srebrenicu 10 odsto

Srodnici oko 350 Bošnjaka ubijenih u genocidu u Srebrenici jula 1995. mogu od marta 2021. do marta 2023. da podnesu zahtev za odštetu od Holandije, najavila je u parlamentu ove države ministarka odbrane Ank Bijleveld-Schouten, a prenosi portal detektor.ba.

Valentin Incko: Pozdravljamo činjenicu da je Dodik ispunio obećanje 8

Valentin Incko: Pozdravljamo činjenicu da je Dodik ispunio obećanje

Kancelarija Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) pozdravlja činjenicu da je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ispunio svoje obećanje sa neformalnog skupa članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o uklanjanju ploče sa imenom Radovana Karadžića sa studentskog doma na Palama.

Godišnjica ubistva 18 civila u Paunlin dvoru kod Osijeka 10

Godišnjica ubistva 18 civila u Paunlin dvoru kod Osijeka

U noći između 11. i 12. decembra 1991. više pripadnika 130. brigade Hrvatske vojske (HV) upalo je u kuću Andrije Bukvića u selu Paulin Dvor kod Osijeka i kao odmazdu zbog smrti saborca likvidirali 18 civila – 17 Srba i jednog Mađara.

Odloženo suđenje Kušiću za ratni zločin 11

Odloženo suđenje Kušiću za ratni zločin

Suđenje Rajku Kušiću, bivšem komandantu Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske (VRS), optuženom za zločine na području Rogatice, odloženo je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu.

FHP: Kazna za ubistvo devet civila pravična 12

FHP: Kazna za ubistvo devet civila pravična

Viši sud u Beogradu doneo je juče, 8. decembra 2020. godine, presudu kojom je Boška Soldatovića osudio na kaznu zatvora u trajanju 15 godina zbog ubistva devet civila 11. novembra 1991. godine u Bogdanovcima (Hrvatska).