Suočavanje

Otvorena izložba "Mir sa ženskim licem" 8

Otvorena izložba „Mir sa ženskim licem“

Izložba „Mir sa ženskim licem“ po prvi put u Beogradu otvorena je u nedelju, na Međunarodni dan žena, 8. marta, s ciljem da se kroz 20 autentičnih ispovesti žena iz raznih delova Bosne i Hercegovine predstave žensku stranu priče o preživljavanju i prevazilaženju posledica rata.

Rane se ne leče, žrtve ne dobijaju podršku 9

Rane se ne leče, žrtve ne dobijaju podršku

Autonomni ženski centar, Žene u crnom i Fond za humanitarno pravo uputili su Ženskoj parlamentarnoj mreži apel kojim ih pozivaju da glasaju protiv Predloga zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica zbog toga što ne prepoznaje osobe koje su preživele seksualno nasilje u oružanim sukobima kao civilne žrtve rata.

Nebezbedni sud 10

Nebezbedni sud

Specijalni sud je jedno od najnebezbednijih mesta u Beogradu. Verujte mi na reč! Bezbednost bi trebalo da je jedna od stvari koje ga čine specijalnim, ali nažalost nije tako.

Danas godišnjica zločina u Štrpcima 14

Danas godišnjica zločina u Štrpcima

Danas se navršava 27 godina od zločina u Štrpcima, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), na železničkoj stanici u Štrpcima (BiH), iz voza koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar izveli i ubili 20 putnika, civila nesrpske nacionalnosti.

Karadžićeva hipnoza Džesike Stern 15

Karadžićeva hipnoza Džesike Stern

DŽesika Stern, stručnjakinja za terorizam, objavila je neobičnu knjigu o Radovanu Karadžiću koji je 2016. godine osuđen za genocid nad bosanskim muslimanima.