Suočavanje

Tomor Morina u Đakovici dočekan kao heroj

Nakon što ga vlasti Severne Makedinije nisu izručile Srbiji po poternici zbog počinjenih ratnih zločina, bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Tomor Morina, dočekan je sinoć u Đakovici kao heroj.

Ubice srpskih dečaka i dalje na slobodi

Danas se navršava 16 godina od ubistva dvoje i ranjavanje četvoro srpske dece u Goraždevcu na Kosovu. I dalje niko nije odgovarao za ovaj monstruozni zločin.

Od poricanja do veličanja zločina

Nekoliko nevladinih organizacija iz regiona izrazile su juče saosećanje sa svim žrtvama vojno-policijske operacije „Oluja“.

Stradanja civila i branitelja na području bivše opštine Otočac

Vojna redarstvena operacija Hrvatske vojske (uz sudjelovanje Hrvatskog vijeća obrane i Armije Bosne i Hercegovine) nazvana „Olujom“ (započela je 04. kolovoza/augusta 1995. ) bila je jedinstvena akcija kojom su u teritorijalni sastav i ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske reintegrirana područja UN sektora „Sjever“ (Banija i Kordun) i „Jug“ (Lika i Dalmacija).

Hrvatska nespremna za suočavanje s prošlošću

Inicijativa mladih za ljudska prava će sutra, u subotu, 3. avgusta, zajedno s mladima iz Hrvatske i Srbije posjetiti mjesta zločina i kršenja ljudskih prava počinjena za vrijeme i nakon „Oluje“ kao što su Uzdolje, Varivode, Mokro Polje i Gošić.

„Oluja“ – 24 godine posle

Vojna operacija Hrvatske vojske (uz sudjelovanje Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH) nazvana „Olujom“ (započela je 4. kolovoza/augusta 1995. u 5 časova) bila je jedinstvena akcija kojom su u teritorijalni sastav i ustavno-pravni poredak reintegrirana područja označavana UN sektorima „Sjever“ (Banija i Kordun) i „Jug“ (Lika i Dalmacija) u Republici Hrvatskoj i razbijena srpska blokada Bihaća u Republici BiH.

Kumrije Mazrekaj traga za mužem Arifom

Porodica Mazrekaj iz Drenovaca bila je prisiljena da napusti kuću nakon dolaska srpskih snaga, za koje Kumrije ne zna da li su bili vojska ili policija, tokom NATO bombardovanja.

Reakcije srpskih državnika su nekrofilija

Ostavka Ramuša Haradinaja na mesto premijera Kosova zbog saslušanja u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine pokazuje sada vidljivost rada specijalizovanih veća i tužilaštva da se svi ratni zločini na Kosovu moraju rasvetliti do kraja, kao i da oni ne zastarevaju ko god da je osumnjičen ili optužen za njih.