Suočavanje

Plavanjcu 15 godina zatvora, Narančiću sedam 2

Plavanjcu 15 godina zatvora, Narančiću sedam

Zbog ubistva 11 bošnjačkih civila 1992. godine, Joja Plavanjac osuđen je danas prvostepenom presudom na 15 godina zatvora, dok je Zdravko Narančić dobio sedam godina zatvora zbog saučesništva u tom ratnom zločinu.

Po smrt u Srbiju 3

Po smrt u Srbiju

Božo Drmonjić, koji je pre nekoliko dana svedočio u postupku protiv Dalibora Maksimovića, tražio je i to bez ikakvog stida, od sudskog veća na ime putnih troškova od Zvornika do Beograda i natrag čak 120 evra! Kao, toliko mu je tražio taksista.

Osude stižu sa svih strana 8

Osude stižu sa svih strana

Ministarstvo odbrane Srbije ponovo je uzburkalo javnost zbog svojih izdavačko-promotivnih aktivnosti.

"Zločinac sa ružom" u službi negiranja srebreničkog genocida 10

„Zločinac sa ružom“ u službi negiranja srebreničkog genocida

General Luis Mekenzi, bivši komandant UN sektora za Sarajevo, „zločinac sa ružom“, čest gost zloglasnog logora kod „Sonje“ u sarajevskoj općini Vogošća, koja je u ratnom periodu bila pod okupacijom srpskih snaga, bio je vrlo dobro upućen u sva zvjerstva počinjena u ovom logoru.

Sahranjene žrtve Oluje 12

Sahranjene žrtve Oluje

Nakon 24 godine, 25. i 26. oktobra svoj mir napokon su našle porodice devetero civila ubijenih u Oluji na Kordunu.

Svedok potvrdio da su privođeni muslimani 13

Svedok potvrdio da su privođeni muslimani

Suđenje Miloradu Jovanoviću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz 1992. održano je danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu ispitivanjem svedoka Željka Markanovića.

Civilne žrtve da budu prioritet vlastima u Srbiji 14

Civilne žrtve da budu prioritet vlastima u Srbiji

Državi Srbiji treba da budu prioritet civilne žrtve rata, a ne ratni vojni veterani, čiji je položaj neuporedivo bolji, smatraju sagovornici Danasa Ivana Žanić, izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) i Goran Miletić iz Civil Rights Defendersa.

Kazani-mrlja u opsadi Sarajeva 15

Kazani-mrlja u opsadi Sarajeva

Kazani su naziv za jamu na planini Trebević koja se tokom rata protiv BiH nalazila pod kontrolom 10. brdske brigade Armije RBiH.