Suočavanje

Advokati Ratka Mladića tražili izuzeće troje sudija

Odbrana haškog optuženika i nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića, zatražila je da se iz Apelacionog veća suda u Hagu, u kome se nalazi pet članova, izuzmu trojica sudija – predsedavajući većem Teodor Meron i članovi Karmel Ađijus i Liu Daćun zbog navodne pristrasnosti.

Kako je JNA osvajala Hrvatsku i BiH za Srbe

Od avgusta 1991. godine, Jugoslovenska narodna armija (JNA) otvoreno se stavlja na stranu pobunjenih Srba u Hrvatskoj i zajedno sa Teritorijalnom odbranom (TO) i Milicijom Srpske autonomne oblasti (SAO) Krajine učestvuje u napadima na hrvatske gradove i sela.

Sutra suđenje za zločin u Srebrenici

Glavni pretres u ponovljenom suđenju za masakr nad Bošnjacima u Kravici kod Srebrenice iz 1995. godine trebalo bi da bude održan danas i sutra u Specijalnom sudu.

Većina ratnih zločinaca se vratila u Prijedor

Prijedor je ušao u rat iz velike ekonomske krize, što je dovelo do eksplozije sadizma i nečovečnog postupanja, istakao je Edin Ramulić iz Fondacije za izgradnju kulture sjećanja, u prostorijama Fonda za humanitarno pravo (FHP), gde je prošle sedmice prikazan dokumentarni film „Prijedor“.

Omaž prijedorskim žrtvama u centru Beograda

Beograd, 31. maj 2018. godine. Na trotoaru ispred Skupštine grada Beograda stoji kupola napravljena od 260 metara belog platna, visoka tri, široka šest metara.

Optuženi Joja Plavanjac krivicu prebacuje na pokojnog oca

Optuženi Joja Plavanjac, koga Tužilaštvo za ratne zločine tereti za ubistvo 11 bošnjačkih civila u opštini Bosanska Krupa, rekao je juče na glavnom pretresu da je ta ubistva u stvari izvršio njegov pokojni otac Lazo Plavanjac.