Suočavanje

Raspisana poternica za Zoranom Stuparom

Interpol je raspisao međunarodnu poternicu za Zoranom Stuparom, bivšim pripadnikom Stanice javne bezbednosti (SJB) Vlasenica protiv kojeg je Sud BiH potvrdio optužnicu zbog zločina protiv čovečnosti počinjenog u tom mestu.

Trnje

Za štur i zakasneli izveštaj milion dinara iz državnog budžeta

Za „samo“ tri godine zakašnjenja, Tužilaštvo za ratne zločine (TRZ), na čijem je čelu Snežana Stanojković, objavilo je krajem decembra prošle godine na svom sajtu Izveštaj o pojedinim aktivnostima predviđenim Akcionim planom za Poglavlje 23 u pristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom (EU).

Srbija i Kosovo da ojačaju domaća pravosuđa

Primetno je da se u regionu, a naročito u Srbiji, u poslednje vreme čuju sve jači glasovi koji glorifikuju ulogu osuđenih za ratne zločine u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Mapa žrtava ratova u bivšoj Jugoslaviji

Inicijativa za REKOM i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću predstavili su prošle sedmice u Zagrebu interaktivnu mapu žrtava ratova na području nekadašnje SFRJ od 1991. do 2001. godine, koja pokriva sudbinu žrtava od Domovinskog rata u Hrvatskoj do oružanog sukoba u Makedoniji.

Bajić i Pauković opet oslobođeni

Bivši pripadnici Vojske Republike Srpske, Dragan Bajić i Marko Pauković, ponovo su danas oslobođeni optužbi za ubistvo pet bošnjačkih civila u mestu Kamičak, u opštini Ključ u Bosni i Hercegovini, 1992. godine.

Nastavljeno suđenje Joji Plavanjcu

Svedočenjem dva svedoka tužilaštva, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Joji Plavanjcu, koji se tereti za ubistvo 11 bošnjačkih civila, kao i Zdravku Narančiću za saučesništvo optuženom u ovom ratnom zločinu.