Suočavanje

Hadžiaj: Optužbe će zakomplikovati mirovne napore 9

Hadžiaj: Optužbe će zakomplikovati mirovne napore

Prema Pravilniku o postupku i dokazima pred Specijalizovanim većima Kosova, sudija ima šest meseci da potvrdi ili odbaci optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija i drugih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Sa suđenja Jovanoviću - ispitan Amor Mašović 10

Sa suđenja Jovanoviću – ispitan Amor Mašović

Suđenje Miloradu Jovanoviću nastavljeno je danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu ispitivanjem Amora Mašovića, presedavajućeg Komisije za nestala lica Federacije BiH.

“Nordijski model” pomirenja najbliži našem regionu 13

“Nordijski model” pomirenja najbliži našem regionu

Kada je osnovana Igmanska inicijativa, dakle, pre 20 godina, mi smo bili optimistični da će se region suočiti s prošlošću, jer je kod tadašnjih lidera još uvek postojao respekt od pritiska međunarodne javnosti.

FHPK o presudi Darku Tasiću: Kazna od 22 godine preoštra 15

FHPK o presudi Darku Tasiću: Kazna od 22 godine preoštra

Osnovni sud u Prizrenu, nedavno je Darka Tasića osudio na 22 godine zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva u selu Mala Kruša, krajem marta 1999. Tasić, koji je bio policijski rezervista, osuđen je po dve tačke optužnice, zbog učešća u u oduzimanju, pljačkanju i krađi imovine meštana sela, kao i zbog skrnavljenja tela ubijenih, spaljivanja i pokušaja uništavanja leševa.