Nedelja

Suprotstavljeno klišeima 2

Suprotstavljeno klišeima

Protekla godina za čitaoce bila je na neki način rodno podeljena na osnovu izbora naslova.

Gnevnik 3

Gnevnik

Četvrtak, 29. april: Gledamo se u nekom starom filmu… Danas je novi dan. A u Novom danu na N1 gostovala je Jelka Jovanović, novinarka Novog magazina i Danasa.

Ko je smestio Džeku Ma 8

Ko je smestio Džeku Ma

Ma Jun nije imao razloga da strahuje za svoj biznis u rodnom gradu Hangdžou sredinom 2000-ih godina.

Kako upokojiti vampire prošlosti 9

Kako upokojiti vampire prošlosti

I ove godine, kao i prethodnih pet, s izuzetkom prošle (kad se okupio cijeli državni vrh i zajedno se s udrugama naroda stradalnika i antifašista poklonio žrtvama grozomornog ustaškog zločina u Jasenovcu, povjerovavši u Plenkovićevo obećanje kako će konačno…

Eto Stambola. Božanstven je! 10

Eto Stambola. Božanstven je!

Da biste se oporavili od one ošamućenosti, valja se zavući u neku od hiljadu uličica koje vijugaju po padinama stambolskih brežuljaka.

Darko Cvijetić: Lišeni smo svake vrste sigurnosti 11

Darko Cvijetić: Lišeni smo svake vrste sigurnosti

Premijera predstave Šindlerov lift po motivima istoimenog romana Darka Cvijetića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, održana je u Sarajevu 22. aprila u Kamernom teatru 55.

Superliga i arapska "meka moć" 13

Superliga i arapska „meka moć“

Potres koji je izazvan najavom stvaranja fudbalske Superlige, daleko je nadmašio logiku igru sa 22 igrača i jednom loptom i ušao u najviše sfere moći njene raspodele.

Tri niška bogoslovska centra - jedna misija 15

Tri niška bogoslovska centra – jedna misija

Bogoslovsko izdavaštvo u Nišu – gde je pre dve decenije nastao Centar za crkvene studije, a u međuvremenu se izrodili još Međunarodni centar za pravoslavne studije (2013) i Centar za vizantijsko-slovenske studije (2015) – postalo je takoreći zajednički poduhvat ovih institucija.