Nedelja

Između straha i uzbuđenja

Roman irske autorke Sare Bom Starac i jednooki pojavio se nedavno u izdanju Agore, u prevodu Anđelke Cvijić.

Neuništivi Boneli

Strip industrija u Srbiji u poslednjih nekoliko godina doživljava renesansu.

Obnavljanje sećanja

Beogradski Arhipelag objavio je krajem 2018. novo izdanje Ilustrovane istorije beogradskih kafana, čiji su autori Boris Belingar i Boško Mijatović.

Biti crn u Americi: Serena Vilijams

I upravo to pomisliš – da je neuračunljiva, jednog nedeljnog popodneva dok pijuckaš „Arnold Palmer“ i gledaš žensko finale Otvorenog prvenstva SAD 2009, kad ti pažnju potpuno zaokupi neočekivano naprasito ponašanje Serene Vilijams.

Saramago puta 20

LJubitelje Saramagove proze obradovaće još jedan prevod njegovog dela na srpski jezik, romana Povest o opsadi Lisabona, koji je Laguna objavila krajem prošle godine.

Krivudanje ženskog uma

Novu, 2019. godinu beogradska Booka započela je sa knjigom koju su čitaoci nestrpljivo priželjkivali.

Putevima mitskog i realnog

San i realnost, san i mit, san i obredi, san i religija, san i smrt… relacije su koje odvajkada privlače čoveka, a on ih tumači u zavisnosti od svog znanja i kreativnosti.

Čekajući čudo

Četvrtak, 10. januar: Berlin. Svetsko prvenstvo u rukometu otvaraju Nemačka i ujedinjena Koreja.

Vučićev rejting

Omer Karabeg: Da li će masovni građanski protesti u Srbiji uticati na pad popularnosti Aleksandra Vučića razgovaraju Jovo Bakić, docent Filozofskog fakulteta iz Beograda, i Raša Nedeljkov, programski direktor beogradske nevladine organizacije CRTA – Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost.

Dnevnik ratnika ili rukopisi ne gore

Dnevnik koji je od 1912. do 1919. godine vodio Svetozar J. Nikolić Garička, kao da je još jedna potvrda sentence Mihaila Bulgakova da rukopisi ne gore.