Nedelja

Korona u službi politike 2

Korona u službi politike

Čak ni nenajavljeni, iznenadni posjet Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, Hrvatskoj; uostalom kao ni uhićenja dr Dragana Kovačevića…

Mi i naše planine 3

Mi i naše planine

Od kada se zna za čovekovo postojanje, zna se i za njegovu potrebu da opstane. Da bi to postigao vodio je mnoge teške bitke čije razmere je teško i zamisliti.

Bijesni centar 9

Bijesni centar

Nije trebalo dugo hrvatskoj ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek da cipele s umjereno visokom štiklom zamijeni komesarskim čizmama.

LNG iz Drača? 10

LNG iz Drača?

Iako najkraća, tačka 8 Vašingtonskog sporazuma – Ekonomska normalizacija Srbije i Kosova, mogla bi biti – najeksplozivnija.

Priča koja se tiče svih nas 11

Priča koja se tiče svih nas

Čitajući uvodne redove ove knjige kroz glavu su mi prolazile asocijacije na roman Petrijin venac, film Rašomon ili televizijski film Pogledaj me nevernice.

Što je dobro za žene, dobro je i za društvo 13

Što je dobro za žene, dobro je i za društvo

Četvrtak, 17. septembar: Dan mi počinje pod snažnim utiskom jučerašnjeg učešća u Dijalogu za budućnost u maestralnoj organizaciji Beogradskog fonda za politički izuzetnost – na drugom edukativnom seminaru, doduše ovoga puta onlajn, na kojem je učestvovalo tridesetak izuzetnih mladih žena.

Hronika Beograda u slici i reči 14

Hronika Beograda u slici i reči

Nova knjiga arhitekte i pisca knjiga o gradu Đorđa Bobića Dnevnik jednog građanina objavljena je nedavno u izdanju Arhipelaga.

Raznovrsno i bez pravila 15

Raznovrsno i bez pravila

Formirana 2014. kao neformalna grupa, No Rules je prvenstveno okupljala ljude na književnim događajima i objavljivala sadržaje na srpskom i engleskom jeziku, odakle su proistekli i e-magazin i portal.