Nedelja

Posvećeno Lazi Kostiću

U sećanje na boravak Laze Kostića u Beču, željom da mu na ovaj način, skromno odamo zahvalnost za sve što je darivao srpskoj, ali i svetskoj literaturi Kulturno društvo Zlatna reč i Srpska kruna iz Austrije realizovali su međunarodni književni konkurs Laza Kostić Austrija 2018 (u okviru 2. Međunarodnog književnog festivala Beč 2018).

Da srpska misao postane deo svetske

Prvi broj časopisa za kulturu Srpska misao, koji se nedavno pojavio u izdanju književnog društva Sveti Sava iz Beograda, pod uredničkom palicom Dušice Milanović „predstavlja pokušaj da se plasira elitna misao iz kulture bez ograničenja, sa ciljem da srpska misao postane deo svetske“.

Kritika Kritike „Etnonacipnalizacije“ društva

Slobodan Divjak je otvorio prostor za elaboraciju nekih od mojih stanovišta izloženih u tekstu koji je redakcija Danasa objavila pod naslovom „Etnonacionalizmu nije stalo do demokratije“.

Crni talas i praški đaci

„Crni val“ je izraz kojim su krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća političari označili „neprihvatljive pojave u kulturi“, prije svega na filmu.

Literatura se „uvukla“ u sudstvo

Dvadeset tri odabrana teksta, koji su na Blogu sudije Majića (www.misamajic.com) objavljivani u periodu od 2015. do 2018, nedavno su spakovani u knjigu pod naslovom U ime naroda, koju je objavila kuća Lyceum iuris.

Rečenica lepša od mojih snova

Pesnička manifestacija Printemps des potes 2019 / Proleće pesnika 2019 odvija se u Parizu od 9. do 25. marta ove godine.

„Ženski dnevnik“

8. mart, petak: Nekad u šali kažem, jedini dan kad se feministkinje nešto pitaju.