Foto: Pixabay- Gabriel Doti

do 19. avgusta – Belgrade Beer Fest

Foto: Belgrade Beer Fest

Ove godine se po prvi put na tri bine održavaju besplatni koncerti za pet dana u okviru Beer Festa na Ušću tako da će posetioci uživati u ukupno 59 sati i 20 minuta muzičkog programa, koji će izvoditi oko 400 muzičara različitih žanrova i pravaca, što je apsolutni rekord festivala.

U poslednja tri dana očekuju se nastupi YU grupe, Goblina, Van Gogha, Love Huntersa, E-Playa, Orthodox Celtsa, Sunshine, Bad Copy, Frajle, Neverne bebe, Kiki i Piloti, Đorđe David…

Pored muzičkog programa, na više od 80 štandova u ponudi će biti i preko 300 različitih pivskih ukusa proizvođača iz celog sveta.

17. avgust – Deepsteady

Deepsteady je novosadska muzička grupa koja svira instrumentalni ska sa uplivima jazz i reggae muzike. Njeni članovi su iskusni muzičari koji su tokom godina svirali u bendovima Lost Propelleros, Ringišpil, Rab L Khali, Microsonic…

Klavijatura, bubnjevi, gitara, saksofon i kontrabas će se sigurno savršeno uklopiti u dunavski ambijent Brod teatra i rasplesati sve prisutne.

Brod teatar u Novom Sadu od 21 čas.

18. avgust – E-play

E-Play je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”, Mikser festivala I mnogih drugih), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću..,).

Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura. Bubnjar Goranj Ljuboja Trut I Basistkinja I pevačica Maja Cvetković su dobili status istaknutih umetnika. Hit sastava E-play “DIVAN DAN” je dobila mnogobrojne nagrade I ima preko milion pregleda na youtube-u kao najrealnijem pokazatelju.

Ove subote ih slušamo na Bir festu od 21 čas.

19. avgust – Kralj Čačka

Njegova muzika je mešavina džeza, rokenrola i šansona. Nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“. On izvodi „mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.

Sinagoga (Novi Sad) od 21 čas.

20. avgust – Nesalomivi

Ovaj koncert je deo serijala low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Svirka počinje od 20 časova.

21. avgust – Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov BAND

Bisera je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija, koje su obeležile jedno vreme. Utorak, Sinagoga od 21čas.