Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 1Foto: Pixabay- Gabriel Doti

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

do 19. avgusta – Belgrade Beer Fest

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 2
Foto: Belgrade Beer Fest

Ove godine se po prvi put na tri bine održavaju besplatni koncerti za pet dana u okviru Beer Festa na Ušću tako da će posetioci uživati u ukupno 59 sati i 20 minuta muzičkog programa, koji će izvoditi oko 400 muzičara različitih žanrova i pravaca, što je apsolutni rekord festivala.

U poslednja tri dana očekuju se nastupi YU grupe, Goblina, Van Gogha, Love Huntersa, E-Playa, Orthodox Celtsa, Sunshine, Bad Copy, Frajle, Neverne bebe, Kiki i Piloti, Đorđe David…

Pored muzičkog programa, na više od 80 štandova u ponudi će biti i preko 300 različitih pivskih ukusa proizvođača iz celog sveta.

17. avgust – Deepsteady

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 3

Deepsteady je novosadska muzička grupa koja svira instrumentalni ska sa uplivima jazz i reggae muzike. Njeni članovi su iskusni muzičari koji su tokom godina svirali u bendovima Lost Propelleros, Ringišpil, Rab L Khali, Microsonic…

Klavijatura, bubnjevi, gitara, saksofon i kontrabas će se sigurno savršeno uklopiti u dunavski ambijent Brod teatra i rasplesati sve prisutne.

Brod teatar u Novom Sadu od 21 čas.

18. avgust – E-play

E-Play je alternativni rok sastav osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 4

Sastav E-play iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”, Mikser festivala I mnogih drugih), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću..,).

Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura. Bubnjar Goranj Ljuboja Trut I Basistkinja I pevačica Maja Cvetković su dobili status istaknutih umetnika. Hit sastava E-play “DIVAN DAN” je dobila mnogobrojne nagrade I ima preko milion pregleda na youtube-u kao najrealnijem pokazatelju.

Ove subote ih slušamo na Bir festu od 21 čas.

19. avgust – Kralj Čačka

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 5

Njegova muzika je mešavina džeza, rokenrola i šansona. Nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom“. On izvodi „mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena“.

Sinagoga (Novi Sad) od 21 čas.

20. avgust – Nesalomivi

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 6

Ovaj koncert je deo serijala low-noise bluz koncerata na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, nastupom dvojca koji stoji iza projekta „The Untouchablues“ i rok sastava „Nesalomivi“: Aleksandar Đukić, bas & glas i Bojan Vulin, gitara & glas. Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Svirka počinje od 20 časova.

Muzički vodič od 17. do 23. avgusta 7

21. avgust – Bisera Veletanlić & Vasil Hadžimanov BAND

Bisera je jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veći broj nezaboravnih melodija, koje su obeležile jedno vreme. Utorak, Sinagoga od 21čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari