Foto: Promo

9. novembar – bend Drunkards u pabu Bluz i Pivo

“Drunkards” će u petak održati akustičnu svirku u pubu Bluz i Pivo od 21 čas. Bao petorka, trenutno jedini novasadski bend “celtic folk/rock” karaktera počinju sa radom 2013. godine, bave se autorskim radom I obradama pod uticajem tradicionalnih kompozicija i pesama sa keltskog podneblja.

U višegodišnjem procesu razvijanja i napretka sastava došlo je do mnogobrojnih promena u muzičkom konceptu, te bi sadašnji pravac radije opisali kao slobodno stilski, keltski, bluegrass, folk/rok žanr. Pored punog sastava nastupaju i kao kvartet u akustičnoj, tj tradicionalnijoj verziji.

Iza sebe imaju mnogobrojne nastupe širom Srbije, pretežno klubskog, koncertnog i festivalskog karaktera. Jedan dan u godini posebno ističe njihov snažan uticaj, a podrazumeva proslavu Sv. Patrika koji “Drunkards” proslavljaju zajedno sa publikom u uvek odličnoj atmosferi.

10. novembar – Kolja u Kombank dvorani

Gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja će 10. novembra u 20:30 u Kombank dvorani u Beogradu koncertno promovisati novi album „4 Prsta“.

Novi album ima 19 kompozicija, a nedavno je najavljen spotom „Svaku noć je isti mrak“, a od danas i singlom „Može malo sutra“, Kolja će predstaviti u Kombank dvorani, gde je tada pod imenom Dom sindikata zvanično održao prvi koncert u karijeri početkom 2015. godine.

„Prošli put, u Domu sindikata, veliku ljubav ste pokazali i dali bendu i meni. To veče ćemo pamtiti čitav život. Jedva čekamo da ponovimo tu noć, i da vam se dobrom svirkom i nekim novim pesmama, zahvalimo na silnoj energiji i ljubavi koju ste nam pružili. Promovisaćemo novi album – ‘4 Prsta’, i novu postavu benda; svirati neke stare adute i neke nove pesme koje su nam važne… Vidimo se 10. novembra, na istom mestu“, kaže Kolja.

10. novembar – KKN u Domu omladine Kragujevac „10 godina Devetog života“

Kanda Kodža i Nebojša će povodom jubileja, 10 godina od albuma ,,Deveti život“ nastupiti u kragujevačkom Domu omladine u subotu, 10. novembra u 22h. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 600 dinara biće dostupne od 25. oktobra u Domu omladine.

10. i 11. novembar – Volite li Bramsa u Kolarčevoj zadužbini

Centar za muziku Kolarčeve zadužbine 10. i 11. novembra organizuje jedinstven muzički maraton pod nazivom Volite li Bramsa. Tri koncerta, na kojima će biti izvedena brojna kamerna dela Johanesa Bramsa povodom 185 godina od njegovog rođenja, biće održana u Muzičkoj galeriji i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na svim koncertima će nastupiti ugledni pijanista Uki Ovaskainen koji je za ovu priliku Umetnik – urednik u gostima i odabrao je učesnike i program.

13. novembar – Brit Floyd The Pink Floyd Tribute Show, Eclipse koncert

Najveći svetski Pink Floyd šou ponovo u Beogradu. Slavi se 45 godina od izlaska kultnog albuma “Dark Side Of The Moon“ uz najveće i najbolje Pink Floyd hitove. Najbliže što ćete ikada biti Pink Floyd legendi – istaknuto je u najavi događaja. Brit Floyd The Pink Floyd Tribute Show @ Serbia Povodom 45 godina od nastanka albuma Dark Side of the Moon, bend Brit Floyd održaće koncert u Hali sportova Ranko Žeravica u Novom Beogradu. Kultni album legendarnog benda u izvedbi najboljeg svetskog Pink Floyd šoua,Brit Floyd, vraća se ove godine na svetsku scenu u turneji pod nazivom „Eclipse World Tour 2018“.

Pošto je prodat u više od 45 miliona primeraka i okarakterisan kao najbolji rok album svih vremena „The Dark Side of the Moon“ bio je ambiciozno psihodelično remek-delo koje je redefinisalo samu rok muziku, kojim se Pink Floyd vinuo među besmrtne muzičke legende.

Muzički šou koji izvodi Brit Flyd postao je fenomen, kao najbolji svetski tribjut Pink Floyd bend. Verno rekonstruišući spektakl sa poslednje Division Bell turneje iz 1994. godine, upotpunjeno fantastičnim svetlosnim instalacijama i šouom vrednim preko milion dolara, velikim ekranom, laserima i propratnim efektima, ovo je spektakl koji će fanovima omogućiti da osete veličanstvenost živog nastupa Pink Floyda.

16. novembar – Hornsman Coyote u DKSG-u

Čuveni beogradski rege-rok muzičar i nekadašnji frontmen legendarnog sastava Eyesburn, Nemanja Kojić Hornsman Coyote sa svojim soundsystem-om dolazi u DKSG u petak u 20 časova, u Velikoj sali.

Beogradska publika imaće priliku da uživa u čitavom Kojotovom rege opusu, sa akcentom na pesme sa poslednjeg studijskog albuma Sevengreen koji je objavljen prošle godine pod okriljem izdavačke kuće Ammonite Records.

Izdavanje albuma je ispratilo objavljivanje čak šest spotova, veliki broj festivalskih nastupa i turneja širom Evrope (Slovenija, Austrija, Malta, Poljska). Publiku će za Hornsman Coyote nastup zagrejati Selecta Martinees sa svojim rege/dub setom.