Povratak grupe Minstrel na domaću scenu, novi spot za pesmu “Hrana” 1Foto: Promo

Novosadska grupa MInstrel objavila je novi spot za pesmu “Hrana” i time se na velika vrata ponovo vratila na domaću scenu.

Srpski “White Stripes”, kako ih mnogi nazivaju, ovoga puta izabrao je reditelja Vuka Protića koji je uspeo da na velikom platnu uspešno dočara njihovu sjajnu energiju i autentičnost, navodi se u saopštenju.

Pesma “Hrana” se nalazi na petom albumu grupe Minstrel pod nazivom „Zalazak“ koji je nedavno izašao i na vinilu.

“Ovog puta sam odlučio da uopšte ne razmišljam o spotu osim o stvarima koje su zaista samo naša odgovornost, a to je da dobro izgledamo i da budemo dobro raspoloženi. Poslušao sam savet prijatelja pri izboru režisera i obratio se Vuku Protiću. Zatim smo (grupa Minstrel) učinili sve što je od nas zahtevano. I to je sve. Rezultat je, po mom mišljenju, najbolji spot grupe Minstrel do sada. Za mene kao pisca teksta je najveće iznenađenje i radost bilo to što se u spotu pojavljuju reference na filmove i spotove koje su potpuno adekvatne mislima i primislima koje teku kroz stihove, a kojih sam mogao ili nisam mogao da se setim. To je za mene bio neki dokaz da je pesma razumljiva, iako smo Vuk i ja razmenili samo nekoliko reči. Treba napomenuti da je spot podržalo Ministarstvo kulture Grada Novog Sada. Ali ipak, najvažnije od najvažnijeg je da smo se tokom snimanja dobro zabavljali”, izjavio je pevač i gitarista Marko Trbović.

Ako se vratimo u prošlost, grupa petnaestogodišnjih srednjoškolaca pod imenom „Minstrel“ realizuje svoje prve snimke 1985. godine i tada zvanično počinje sa radom, navodi se u saopštenju.

Danas iza sebe imaju pet albuma i nastupaju u postavi Marko Trbović – gitara i glas, Klea Trbović – bas i Dejan Kijanović – bubnjevi.

Pesma “Hrana” nalazi se na albumu „Zalazak“ zajedno sa novih deset pesama izdatih za „Studio Odbij“ iz Novog Sada.

Produkciju potpisuje Graeme Rawson, Silver Street Studios, Reading, UK. Ovaj album je prvi album grupe koji je izdat na vinilu.

LP je objavljen u martu 2020. godine, a jedine promotivne aktivnosti koje su bile moguće u vreme korone su učešće u emisiji Klub 2 na Drugom programu Radio Beograda i koncert Na Zidiću ispred Doma omladine održan u julu 2020.godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.