Udruženje “Rođen negde dole” iz Svilajnca rođendan obeležava izložbom i koncertom 1Foto: Promo

Udruženje građana “Rođen negde dole”, koje slavi jubilej 20 godina svoga rada, pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, u Centru za kulturu u petak 28. februara, u okviru projekta “Za korak bliže” organizuje izložbu fotografija i koncert benda Lord Bishop Rocks.

Izložba “20 godina buke – Probijanje zida predrasuda” predstavlja retrospektivu rada udruženja, a u okviru nje će biti izložene fotografije sa koncerata koje je organizovalo u proteklih 20 godina u Svilajncu. Pored izložbe održaće se rok koncert grupe Lord Bishop Rocks koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Otvaranje izložbe najavljeno je za 19 i 30 sati, dok će koncert gostiju iz Njujorka početi u 21 sat. Lokalna podrška je Sefrango OMB, dok je ulaz za oba dešavanja slobodan.

Udruženje građana “Rođen negde dole“ osnovala je grupa entuzijasta, zaljubljenika u alternativnu rok muziku u želji da taj segment društvenog i kulturnog života pokrene u svojoj lokalnoj zajednici. Od prvog koncerta koji je održan 22. januara 2000. do danas organizovano je oko sedamdeset koncerata. Opšina Svilajnac je u okviru pet projekta bila pokrovitelj za dvadeset i jedan koncert. U Svilajncu su dosad nastupale grupe iz sedamnaest zemalja sa četiri kontinenta.