Video spot “Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitanski album KOIKOI 1Foto: Promo

Najnovije pojačanje slovenačke izdavačke kuče Moonlee Records je beogradski indie-rock bend KOIKOI, koji sa udarnim prvim singlom i video spotom ‘Ogledalo je zrcalo’ najavljuje debitantski album ‘Pozivi u stranu’, koji izlazi 4. juna.

Videospot je uradila priznata rediteljka Mina Đjukić, koja je sa svojim filmom ‘Neposlušni’ gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo i kao rediteljku muzičkih spotova za bendove Crvi i Repetitor (Beskraj).

Mina o video spotu „Ogledalo je zrcalo“ kaže:

„Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pesme. Razigrana mantričnost, igra sa rečima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva igra bi mogla da nas odvede do nekih ivica, do promenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realizovan u gerilskim uslovima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lepog rizika.“

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni.

Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević, i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.