Treća pobeda Novog Beograda 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipa Vladimira Vujasinovića očekivano lako izašla na kraj sa Dinamom u Tbilisiju – 8:17, u šestom kolu vaterpolo Lige šampiona

Kao tehnički organizator Fajnal-ejta na kraju ove i sledeće sezone, Novi Beograd ne mora da osvoji nijedan bod u grupi A da bi završio među osam učesnika završnog turnira, ali gleda da se uigrava i diže formu do ključnih bitki za titulu vaterpolo šampiona Evrope.

I pobeđuje kad god može, a gostovanje u Gruziji bilo je zicer, jer Dinamo iz Tbilisija ni po čemu ne može da se meri sa jednim od najskupljih i najjačih sastava Starog kontinenta od ovog leta. Tesno izgubljena treća četvrtina (2:3) bila je vrhunac otpora domaćina meča u Tbilisiju, sa nekoliko internacionalaca u sastavu, dok je u ostalima ubedljivije potopljen (2:5, 2:5, 1:3).

Na jačem šuterskom treningu Novobeograđana u nekadašnjoj sovjetskoj republici najefikasniji u taboru su bili Nika Šušiašvili i Angelos Vlaholpulos, sa po tri postignuta gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali srpski reprezentativci Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Radomir Drašović.

Posle trećeg trijumfa u elitnom takmičenju, Novi Beograd je dospeo na deobu trećeg mesta grupe A, sa 10 bodova, koliko imaju Barseloneta i Ferencvaroš. Naredni meč u Ligi šampiona Novobeograđani igraju protiv Barselonete u gostima 11. januara, a ovaj „izlet“ im je dobrodošao kao generalna proba za finalni turnir Kupa Srbije, ovog vikenda, na kom će pokušati da osvoje prvi trofej u kratkoj klupskoj istoriji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari