Tončevi oterani iz fudbala 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Devetomesečna suspenzija članu Izvršnog odbora FSS, Novici Tončevu, i njegovom sinu Stanislavu, inače predsedniku Radnika, izrečena zbog verbalnog napada na sudije u restriktivnom prostoru.

Predsednik Fudbalskog regiona istočne Srbije i njegov naslednik ne mogu u tom periodu da obavljaju nikakve funkcije u domaćem fudbalu jer su 24. novembra, u poluvremenu prvenstvene utakmice kluba iz Surdulice i TSC-a (2:1), ušli u svlačionicu arbitara, na šta nemaju pravo, pa se tamo nesportski ponašali prema ljudima zaduženim za deljenje pravde.

U obrazloženju odluke, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije navela je da je utvrđena autentičnost dokaznog materijala i ocenila da je Novica Tončev, kao akter spornog događaja i čovek angažovan na visokim funkcijama, napravio prekršaj, na vodeći računa da svojim ponašanjem daje primer sportskim radnicima na nižim funkcijama.

Obe suspenzije teku od 3. decembra prošle godine, a do isteka kazne Tončevi ne smeju da imaju pristup klupskim organima, udruženjima i Savezima… biće im onemogućen ulazak u svlačionicu, prrilazak klupi za rezervne fudbalere, ulazak u klupske i prostorije saveza. U „prevodu“, neće moći da učestvuju u izbornom procesu, najavljenom za proleće.

Ako žalbama drugostepenom organu ne naprave čudo i obore suspenziju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari