Teška grupa za srpske kadete 1Foto:Nenad Mihajlovic

„Orlići“ izvukli Španiju, Belgiju i Tursku za rivale na prvenstvu Evrope u Izraelu.

Mečevi grupne faze kontinetalnog takmičenj igraju se od 16. do 23. maja, a „orlići“ će se za prva dva mesta i prolazak u nokaut borbe boriti sa respektabilnim selekcijama.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića sastaće se sa Turskom s kojom su imali posla i na nedavnom kvalifikacionom turniru u Sloveniji i slavili, uz dosta muke, 3:2. Turci su, inače, bili pobednici EURO 1994. i 2005. godine, a pre nekoliko dana su u meču odluke u direktnom duelu savladali Sloveniju na njenom terenu i plasirali se među 16 najboljih.

Još zahtevniji rival našem timu biće Španija, istorijski najuspešnija selekcija u ovom uzrastu, jer je čak devet puta završavala kao najbiolja na kontinentu u konkurenciji igrača do 17 godina. Belgijanci nisu na tom nivou, ali su zato su tri puta igrali polufinale ovog takmičenja.

Naša selekcija je samo jednom igrala finale kadetskog EURO, ali kao deo „velike“ Jugoslavije i to uoči raspada SFRJ, kad je u borbi za zlato poražena od Čehoslovačke, pa i ovaj plasman predstavlja ogroman uspeh.

 

GRUPA A: Izrael, Nemačka, Luksemburg, pobednik kvalifikacionog turnira.

GRUPA B: Francuska, Holandija, Bugarska, najbolji drugoplasirani tim iz kvalifikacija.

GRUPA C: Srbija, Španija, Turska, Belgija;

GRUPA D: Danska, Portugal, Škotska i Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari