2x2: Grizman i Morata izvukli iz arhive Antićev i Pantićev Atletiko 1Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Atletiko je ispratio Seltik iz Madrida s pola tuceta golova na meču četvrtog kola fudbalske Lige šampiona – 6:0.

Razigrani domaćin je načeo škotskog velikana u 6. minutu preko francuskog golgetera Antoana Grizmana, a kada je gost u 23. minutu ostao s igračem manje, španskom timu je bio otvoren put ka pobedi. Nadalje je bio bez milosti.

Grizman je postigao gol i za 3:0 (60), a s njim se utrkivao španski napadač Alvaro Morata, koji je mrežu zatresao u smiraj prvog poluvremena i još jednom za 5:0 (76).

Tih 6:0 je najubedljivija Atletikova pobeda u Ligi šampiona, u kojoj je debitovao 1996. kao senzacionalni državni prvak pod trenerskom palicom Radomira Antića i njegovog otkrovenja Milinka Pantića. Upravo u prvoj utakmici, kada je na prethodnom Atletikovom stadionu „Visente Kalderon“ savladana Steaua s 4:0, madridski tim je poslednji put i imao dva dvostruka strelca na jednom meču vodećeg klupskog takmičenja evropskog fudbala. Golove su dali Argentinci Huan Esnajder i Dijego Simeone, danas dugogodišnji trener „jorgandžija“.

Atletiko je prethodno postigao šest golova pod krovom UEFA 1992. U revanšu prvog kola Kupa pobednika kupova slistio je kod kuće Maribor sa 6:1.

U glavnom takmičenju jednom je bio i ubedljiviji. I to baš u svojoj prvoj utakmici u Kupu šampiona 1958. U Madridu je pregazio Dramkondru iz Dablina s 8:0, a imao je četiri dvostruka strelca, među kojima je bio i slavni Brazilac Vava, taze svetski prvak sa Mundijala u Švedskoj. Do Antićevog Atletika više nije bilo više dvostrukih strelaca na jednom meču u Kupu šampiona.

Seltik ne zna za pobedu u Ligi šampiona na poslednjih 14 mečeva (11 poraza). Nije se radovao posle 3:0 protiv Anderlehta u gostima 2017. Nedugo zatim, u istom tom ciklusu, doživeo je katastrofu protiv Pari Sen Žermena u Parizu sa 7:1, što mu je prethodni debakl. Prošle godine je imao četiri poraza i dva remija, a ove tri poraza i 2:2 s Atletikom u Glazgovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari