ABA liga: Klubovi jednoglasni, rešena sva sporna pitanja 1www.wikipedia.org

Klubovi košarkaške ABA lige jednoglasno su danas usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak regionalnog takmičenja.

Kako je saopšteno nakon sastanka, „u najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana, klubovi ABA liga će rešiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu“.

Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

„Po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sledeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u kordinaciji sa pravnim timom, u sastavu Mihovil Granić, Vanja Mugoša, Tomislav Šunjka i Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige koja će biti održana najkasnije do 15. decembra sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću“, navodi se u saopštenju.

Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uverenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari