Aćin juniorski rekorder u plivanju 1

Zrenjaninski plivači su osvojili 18 medalja na prvenstvu Srbije u plivanju, a osamnaestogodišnji gimnazijalac Nikola Aćin je osvojio sedam medalja i oborio tri nacionalna rekorda za juniore u leđnom stilu.

Plivači su se takmičili u dvadesetpetometarskim bazenima za junior i apsolutno u Novom Sadu, a Nikola Aćin je postao juniorski prvak u disciplinama leđnog plivanja na 100 i 50 metara. On je 100 metara leđno preplivao je za 54,87.

„Nastup i plasman na juniorskom prvenstvu je moje najveće dostignuće u dosadašnjoj karijeri. To je najveće takmičenje na kojem sam učestvovao a ujedno i predstavljao svoju zemlju. Trenutno počinjem pripreme za državno prvenstvo u martu, gde mi je cilj da se kvalifikujem za mediteranske igre i evropsko seniorsko prvenstvo“ navodi Nikola Aćin za Danas.

Svoju plivačku karijeru talentovani Zrenjaninac započeo je sa pet godina, prateći u stopu starijeg brata. Zato je pravo pitanje gde će ovaj sportski talenat dalje nastaviti karijeru, po završetku gimnazije.

„Nakon srednje škole planiram da nastavim školovanje i plivačku karijeru u Americi“, jasan je Aćin.

Pojedinačno i ekipno otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju u dvadesetpetometarskim bazenima za juniore i apsolutno održavalo se od 24. do 26. novebra u Novom Sadu a ekipa Proletera je osvojila 18 medalja. Nikola Aćin sedam, četiri zlata i tri srebra, Ivan Lenđer tri, dva srebra i jednu bronzu, dva srebra u leđnom stilu osvojila je Danica Cvetković, a jedno srebro i dve bronze Vladimri Petraš. Ekipno, Proleter je u juniorima bio četvrta ekipa, a apsolutno peta. Treneri ekipe su bili Jocić, Lenđer i Gogić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari