AEK tvrdi da policija snosi deo odgovornosti za tragične događaje u Atini 1Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Fudbalski klub AEK objavio je saopštenje za javnost u kojem je za smrt svog navijača u sinoćnjim neredima okrivio „profesionalne ubice iz hrvatske“ i njihove grčke pomagače.

U saopštenju se navodi da su čelnici AEK-a na vreme obavestili policiju da postoji mogućnost da dođe do nereda pred duel grčkog kluba i zagrebačkog Dinama u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali da vlasti nisu adekvatno reagovale.

„Mihalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka deteta. Porodica AEK-a tuguje za tragičnim gubitkom dragog člana, mladog čoveka. Ubili su ga profesionalni ubice, organizovani kriminalci koji su prešli zemlju i iz Zagreba stigli u Nea Filadelfiju. Ovde su se pridružili svojim grčkim kriminalnim saučesnicima s jedinom razlogom da ubiju.

Gubitak nas je uništio. Ne možemo da verujemo da smo ga na ovaj način izgubili, zbog hrvatskih zločinaca i njihovih grčkih pomagača. Mihalis je brutalno ubijen, a ima i male dece koja su teško povređena, čak i u kritičnom stanju. Zločinci koji su ubili Mihalisa moraju se odmah identifikovati i skupo platiti za svoju brutalnost. Počinitelji i njihovi pomagači, Hrvati i Grci. Nećemo stati, nećemo prestati to da pratimo. Zato zahtevamo hitno rasvetljavanje slučaja i izvršenje svih odgovornosti, kaznenih i građanskih. Nezamisliva je i pomisao na moguće zataškavanje zločina počinjenog nad grčkim državljanima.

Takođe je jasno da postoje konkretne odgovornosti za zločinački nerad koji je postojao i odigrao odlučujuću ulogu u ovom zločinu. Predvideli smo sve što se dogodilo i sve naše relevantne informacije, uključujući i video materijal, satima ranije dali smo na uvid nadležnim organima. To što danas ne žalimo za brojnijim žrtvama isključivo je zasluga hitne intervencije osiguranja stadiona i običnih građana.

Na kraju se okrećemo našim navijačima. Mi smo jedno s vama u žalosti i slomljenom srcu za Mihalisom i načinom na koji je izgubljen. Ali, potrebna je smirenost, suzdržanost i poštovanje uspomene na heroja Mihalisa. Posvetimo se svi isključivo borbi za privođenje krivaca pravdi. AEK će u tome biti učesmik. Nadamo se i verujemo da nas više neće ostaviti same“, piše u saopštenju kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari